site.ua
топ-автор
  • 6 років тому
  • Наука
  • 9 397
  • 383
  • 5
  • 13

Існує влучний вислів про те, що радянська освіта не могла в принципі бути кращою у світі, бо з розвалом СРСР суспільство, яке вчора створювало супутники та атомні реактори, миттєво кинулося до екранів телевізорів, щоб заряджати воду у трилітрових банках. Якщо Ви вважаєте, що наші сучасники в більшості розумніші, то помиляєтеся. В еру абсолютно вільного доступу до правдивої наукової інформації у нас на кожному сайті гороскопи, Битви екстрасенсів по ТБ, відкриття чакр, виправлення аури та інші цікаві речі.

Плюс, громадяни ладні сплачувати власні кошти шахраям, щоб отримати унікальні "послуги", невідомі офіційній науці.

Вже накопичилася велика колекція статей від Семена Єсилевського про фуфломіцини, гомеопатію, чудодійне лікування раку, антивакцинаторів, псевдонауку, аюрведу тощо.

Що ж. Настав час поговорити про біорезонансну терапію, і ця тема така велика, що ми з Семеном вирішили розбити її на дві частини.

Ось свіженький приклад біорезонансу.

Лептонний Бог мені свідок, я на цю компанію натрапив випадково. Мої колеги-любителі антинаукової маячні та єресі надибали цікаву групу у фейсбуці Aqua BRK (отут є сайт). Побіжно почитав, чим вони займаються, поставив оцінку в 1 зірочку та написав безневинний коментар та й пішов собі:

Виявляється, я зачепив почуття когось з ніби працівників компанії (весь тред тут):

Хоча я ніколи не реагую на особисті образи, але подібна поведінка змусила мене пильніше придивитися до компанії.

І я був щиро вражений, бо, виявилося, що фірма не лише займається псевдомедичною діяльністю, а й має стосунок до одного з українських університетів.

Отже, ділки пропонують:

- біорезонансне дослідження організму: виявлення купи видів паразитів, інфекцій, вірусів (!!!), грибків, оцінку стану кожного органу окремо та їх систем, хребта, психосоматики, чакр (!), наявність-відсутність вітамінів/мінералів. Вдивляючись в перелік, розумієш, що світова наука має бути приголомшена такими діагностичними системами. Поки найкрутіші розуми планети б'ються над проблематикою вірної діагностики хвороб та розладів, в Україні - все вже практикують. Усього за 900 гривень. Це - Нобелівка? Ще ні. Бо читайте далі.

- біорезонансна корекція. Лише за 200 гривень за одну процедуру Ваш хворий орган опромінять електромагнітним полем певної частоти і ... все! Він здоровий! Якась коливальна гармонія організму буде відновлена. Світовій науці про це теж нічого не відомо, а в Україні - вже впроваджено. Нобелівка? Чекайте.

- клітинне харчування. Вони продають купу продуктів, які ніби засвоюються на клітинному рівні і допомагають у всьому - від анемії до профілактики онкозахворювань. Плюс за допомогою чудо-приладу їжа перетворюється на молекулярний пил (!), зберігаючи свою біоенергетику. Угу. Нобе... та зачекайте!

- пропонують придбати фільтри, що перетворюють звичайну воду з під крана у "цілющу", в якої стерта негативна пам'ять, що її колись пив Гітлер. В них же є біоактиватор-структуратор, що містить цеоліт, який витягає з органів всі радіонукліди та важкі метали. Ціна питання - 16 тисяч українських гривень.

(І от тільки тепер варто попросити депутатів Верховної ради виклянчити для панів Нобелівку у кількості одна штука (прецеденти вже були)).

Якщо для Вас не очевидно, чому все вищеперелічене є маячнею, не хвилюйтеся, тому що псевдонауковці та шарлатани спеціально дуже уміло маскують свій "бізнес" під наукову діяльність: використовують медичні халати та купу медично-наукової термінології, прилади, що на своїх дисплеях демонструють незрозумілі цифри та графіки, електроди, дроти і т.ін.

Якщо бажаєте детально розібратися - ось друга частина від Семена Єсилевського.


Але жах ще й у іншому. Одна справа, коли ділки організували бізнес і тихенько ошукують простих людей, які ладні віддати останні гроші за дивовижне спасіння від хвороб. Інша - коли тут виявляється залученим університет.

Я випадково тицьнув оце відео на сайті AquaBRK, де керівник компанії розповідає про їхній фільтр:


Відео само по собі феєричне, але ж Ви почули головне? Їхня центральна науково-дослідна лабораторія знаходиться при університеті сучасних знань "Україна".

Що то взагалі за заклад - стає зрозумілим з Вікіпедії:

"Вищий навчальний заклад недержавної форми власності, створений у січні 2002 року. Університет сучасних знань заснований Всеукраїнською громадською організацією Товариство «Знання» України, яка має багаторічний досвід науково-просвітницької та освітньої діяльності спільно із Сучасною Гуманітарною Академією (м. Москва, Російська Федерація) - найбільшою некомерційною недержавною освітньою установою РФ, в якій навчаються понад 100 тис. студентів у м. Москві та 200 регіональних філіях.".

Варто акцентувати, що президент університету - член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, а президентом Товариства "Знання" є академік НАПН пан Кремень.

Університет готує бакалаврів та спеціалістів зі спеціальностей менеджмент, облік і аудит, фінанси та кредит, правознавство, психологія, філологія.

Що там робить така центральна науково-дослідна лабораторія - я не знаю. Плюс - заклад приватний. Нехай там хоч кукол вуду шиють.

Але непокоїть те, що університет має 3-й рівень державної акредитації, видає дипломи державного зразка, а його кандидати і доктори наук в очах держави - рівні кандидатам і докторам, що працюють, наприклад, з колабораціями з Великого адронного колайдера.


І отут в мене виникає обґрунтована стурбованість, чи можуть подібні приватні навчальні заклади та товариства адекватно протистояти навалі псевдонауки в Україні, якщо мають стосунок до таких чудових "інноваційних" компаній?

Хто регулює в країні роботу подібних "медичних" центрів і який масштаб "лікарських" процедур за кревні кошти необізнаних громадян?

(Риторичні, звісно, питання, бо гральні зали у нас теж в країні типу заборонені).

Тому, шановні, будьте особливо уважні щодо подібних кабінетів і послуг і таких навчальних закладів.

А з приводу біорезонансу - тримайте другу частину.

До речі, теж не останню.


Переможемо.


адпт. Раптово можливість коментування на сторінці фірми прикрили. Отака от у них відкритість :)

апдт2. А, і ще одне: все вищенаписане - є оціночним судженням :)


anton.senenko
Антон Сененко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації