site.ua
член клубу

З цим "ефектом Шмигаля" у водопостачанні в Крим, ми пропустили іншу новину. В т.зв. «Конституції ДНР» окупаційна влада вирішили залишити лише одну "державну" мову. Російську. Українська виявилась непотрібна російській адміністрації.

І проблема не у тому, що української стане менше в офіційній сфері окупованного ОРДО. Її там і так не було. А в тому що його стане менше (або не буде зовсім) у школах. Тобто - виникатимуть проблеми у вивченні серед тих, хто планує звалити з "народної республіки". І стратегічно - це формування ще більшого гуманітарного розриву між обома частинами України.

Таке навіть в Криму, який офіційно окупувала РФ, Кремль собі не дозволив. Так українська мова залишається "державною".

Але це - комплекс проросійської частини Донбаса, яка сама себе вважає "руським міром другого сорту". Та для Кремля ви точно не руській мір. Ви для нього не ціль, а інструмент (для України, до речі, навпаки). А інструмент завжди можна викинути чи обміняти. Але точно не інтегрувати. І як би не намагались бути руськими, які б псевдозакони не приймали, для Кремля Донбас - гарматне м'ясо.

Ну і останнє. Відмова від україської мови в Донецьку відбувається у той час, як у Києві формується російськофрендлі Уряд, а в офіційних заявах на нас напав нонейм агресор. І ми серйозно обговорюмо можливість відновлення водопостачання в Крим.

До речі, сьогодні колаборанти в Криму заявили, що українська вода їм не потрібна. Бо ми можемо щось їм туди підсипати (коронавірус, мабуть). І взагалі, у них є своя програма водопостачання. Ага. Авіаносець Кузнєцов притягне їм айсберг з Арктики.

І знущання над українською мовою і заяви про те, що українська вода в Крим не потрібна самому Криму - це демонстрація ставлення Кремля до спроб нашої влади знайти компроміс. Бо того, хто вміє прогинатись, треба нагинати до кінця. Так, компроміс буде знайдений. Але йти на нього будемо лише ми.

bogdan.petrenko
Богдан Петренко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації