site.ua
член клубу

Cьогодні ФСБ видала заяву про нібито причетність СБУ до планування викрадення одного з відомих ватажків бойовиків "республік Донбасу".

Що це було і для чого це потрібно росіянам?

1. Дуже зручно для російської пропаганди лягає в тему про "спецоперація СБУ: викради вагнерівців". Фактично, розглядайте це як ще один емоційний доказ історії, про те, що заяви про причетність спецслужб України до вивезення людей з РФ - нібито правда.

Від себе лише додам, що нехай розберуться - або те, або те. Бо проведення двох операцій одна за одною в одну тематику на території однієї і тієї ж країни зробити складно. Бо у силовиків є таке поняття як гіперзосередження уваги на "профілактиці гучних злочинів, які тільки що вчинені". А викрадення вагнерівців, якщо б воно дійсно планувалось, було б дуже гучною подією.

2. Сюди в російські наративи входить тема про боротьбу України з "республіками". Спецоперація ж була не проти російського діяча (наприклад, Шойгу), а проти "одного з лідерів народного ополчення Донбасу". Треба постійно доводити, що війна на Донбасі - це "громадянська", а не "російсько-українська".

3. Створення хвилі подібних звинувачень - це не дуже хороший сигнал для України. Фактично - це один з елементів тиску на Офіс Президента з метою пришвидшення реалізації політичної частини "мінську". Як сигнал, що перемир'я за таких обставин довго не триватиме.

4. І внутрішній сигнал росіянам звернути уваги на зовнішні загрози. А то вони з цією економічною кризою та паданням попиту і цін на нафту так зосередились на внутрішньому порядку денному, що це призводить лише до "хабаровськів". Треба терміново переорієнтувати їх на те, що "крєпость в опасності" і навколо одні "білопетлюрівські агенти", які намагатимуться хитати протести.

Місце візитки Яроша не може пустувати. Росії треба якийсь ворог. Щоб ним залякувати - у тому числі й власне населення.

bogdan.petrenko
Богдан Петренко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації