site.ua
член клубу

За два дні до виборів СБУ заявило про затримання тітушок, які нібито мають відношення до одного з нардепів, який є співкерівником парламентської партії. Джерела відразу заявили, що це - ОПЗЖ і Медведчук.

Запит на посадку Медведчука існував в українському суспільстві дуже давно. І стихав лише тоді, коли з політичної карти зникав сам Медведчук. Але жодна влада поки що серйозно цим питанням не зайнялась. Може боялись, що після суду самі можуть зайняти місце найдемонізованішого політика? А тут ще запит на посадку лідера ОПЗЖ посилився нещодавнім скандалом із книгою про Стуса.

Проблема у тому, що такі затримання (а точніше - так подана інформація, бо затримань самого кума Путіна і ще котрогось з депутатів, який, за заявами СБУ, контролював розподіл фінансів для тітушок - не було) - не показник ефективності. Бо все що відбувається перед виборами, виходить лише з однієї логіки - вибори.

Тому ця новина має два ефекти:

Перший і логічний. Гра в "сильну руку" та спроба залучити до голосування за владу частину антимедведчуківського електорату. З тих, хто досі не визначився. Читай - збільшення підтримки "Слуги народу".

Другий ефект - мобілізація електорату ОПЗЖ. Тепер вони точно прийдуть і на зло проголосують. І частина з тих, хто міг проголосувати за слабші проросійські партії, підуть голосувати за того, кого "переслідує злочинна київська влада", - за ОПЗЖ.

І, звичайно, я б не плутав би повідомлення від правоохоронців для преси з рішенням суду. Нікого ще не посадили. І, як показує досвід, доки не відбудеться реформи судової системи, не посадять. Життя після виборів різко відрізняється від передвиборчого...

bogdan.petrenko
Богдан Петренко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації