Пропаганду потрібно розглядати не по частинах, а в комплексі. Спочатку пропаганда виділила всередині "братнього народу" образ ворога у вигляді "хунти", "карателів", "бандерівців" і інших "фашистів". Потім через душевну травму викликала у населення ненависть до цього ворога. Привіт Ернсту і розп'ятим хлопчикам.


В результаті, норма в сучасній Росії виглядає наступним чином.

- Ми любимо "братський народ" України.

- Ми ненавидимо "фашистів" і "бандерівців".

У цій нормі все добре, крім способу розподілу на "братський народ" і "фашистів".


Пропаганда однодумців записує в "братній народ", а опонентів в "фашисти". При цьому опонентам приписуються принципово конфліктні висловлювання і ідеологія. І далі населенню пропонують просту картину світу. "Братський народ" - захищати, "фашистів" - знищувати.


Кінцевою метою спецпропаганди є створення мобрезерва для ведення гібридної війни. Якщо подивитися на лінію зіткнення в Криму і на Донбасі, вона проходить не за національною, мовною, релігійною чи ментальному ознакою, вона проходить по лінії зіткнення військової пропаганди.


Росія і Україна вперше після WWII стали об'єктами такої масованої військової пропаганди. Військова пропаганда стала інструментом анексії Криму та розв'язання війни на Донбасі. Припинення війни можливо тільки після припинення військової пропаганди і відновлення державного і інформаційного суверенітетів України на окупованих територіях.

dmitri.quatermain
Dima Quatermain

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації