site.ua
член клубу

18 липня, поки Зеленський ганяв дрібних чиновників на Дніпровській греблі, на міжнародній арені Європейського парламенту була прийнята важлива резолюція стосовно українських політв’язнів та нових санкцій проти Росії.

Тяжка робота з документами, години дискусій за лаштунками, донесення фактів до свідомості членів Європарламенту приносить 458 голосів «за»:

  • Нові санкції проти Росії з боку ЄС
  • Відмова від скасування будь-яких санкцій, поки Росія не почне виконувати свої зобов’язання
  • Вимога допустити міжнародну моніторингову правозахисну місію на територію Криму та Донбасу
  • Засудження Росії, як порушника міжнародного права
  • Вимога оприлюднити весь список українських полонених і дозволити контакти з ними
  • Вимога звільнити всіх українських полонених та політв’язнів.

Якщо Росія це проігнорує, у Європарламенті порадили розглянути додаткові санкції з обмеженням доступу до фінансових ресурсів як для юридичних, так і для фізичних осіб.

І здавалось би, що це серйозна перемога. Але, судячи за все, перша особа держави більше не хоче відповідати за міжнародну політику в контексті боротьби з ворогом та за нашу незалежність. Хоча це прямі обов’язки президента, наразі він зайнятий збереженням падаючого рейтингу, частину якого все ще складають представники молодших братів Росії та секти громадянської війни. Ну і звісно, гордий Офіс президента не може писати про здобутки Порошенко, який очолював українську делегацію в Європарламенті.

А стосовно моряків, яких, як і очікувалось, Росія не відпустила після розмови Зеленського з Путіним, то «Офіс Президента України із сумом та обуренням зустрів звістку щодо продовження їх арешту».

Все.

Така от офіційна позиція.

Хоча, звісно, не треба забувати, що Зеленський активно носить браслет з іменами моряків.

dmitry.kogan
Dmitry Kogan

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації