Карикатурист Жора Ключник продовжує дивитися новини по телевізору. А потім пояснює їх всім доступною графічною мовою.

В результаті, виник якийсь кумедний паралельний телевізійно-карикатурний світ. Який живе за своїми законами, впливаючи на життя мільйонів глядачів.

До речі, глядацька аудиторія у Жори Ключника дійсно багатомільйонна. Кожна його карикатура, розміщена на персональному сайті та у Фейсбуці, миттєво поширюється соцмережами, сайтами, форумами, проникає у ЗМІ та на телебачення.

Особливо “люблять” Жору в Росії, чиїх вождів він регулярно зображує, відгукуючись на резонансні події у недоімперії.

Не любить Жору і чільна українська влада. Адже, останнім часом він перетворився на “персонального карикатуриста” нашого улюбленого гаранта Петра Олексійовича Порошенка. Жора чесно висвітлює всі неймовірні досягнення нашого дорогого очільника. Що викликає форменну істерику у проплачених шакалів-порохоботів, які Жору нещадно критикують, звинувачують у “агенстві кремля”, та продажність опозиції.

Словом, Жору не любить корумпована влада, бариги, пропутінці, парахаботи і різнокаліберні негідники.

Нормальні люди Жору обожнюють, лайкають, поширюють і щиро люблять. Це його головна нагорода. Офіційних орденів нема, і мабуть ніколи не буде. Єдиний неформальний титул Георгія Ключника – член редколегії журналу “Музеї України” і віртуальна посада художнього директора Музею плакату України, який теж існує в інтернеті. Мабуть треба намалювати Почесну грамоту і кавоварку…

Нам вдалося організувати лише одну виставку Жори Ключника на Троєщині. За цієї влади жоден державний музей чи заклад культури Жору виставити не ризикнуть. А приватні галереї побояться…

Залишається широкий паралельний світ інтернету. І щира народна любов до таланту Георгія Ключника. Що теж немало!

Все буде добре! Колись…

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, директор Музею плакату, персональний критик Георгія Ключника

egor.malaxov
Віктор Тригуб

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації