Деякій час тому, журналісти нашої Агенції звернулись із журналістськими запитами з приводу отримання публічної інформації до Комарівської сільської ради що в Борзнянському районі Чернігівської області.

Питання у запитах підіймались різноманітні, це і дозвіл на присутність журналістів Інформагенції на засіданнях сесій та постійних комісій, земельні питання, питання що до відсутності інформації на офіційному сайті громади.

На сьогодні вже пройшли всі строки надання чи не надання інформації, а у відповідь на запити… тиша.

Телефоном, ми теж зрозумілої відповіді у сільраді отримати не змогли, на тому кінці дроту дівчина лише повторювала: – я не знаю. Я не бачила. Я запитаю у Голови.

Що до сайту громади http://komarivska.gromada.org.ua то на ньому немає зовсім ніякої інформації… Дуже дивна така собі Громада…

Нам не зрозуміло, чому так себе поводять посадовці Комарівської сільської ради, але ми точно розуміємо, що вони грубо порушують чинне законодавство України що до доступу до публічної інформації, а це вже кримінальна відповідальність за ст. 171 КК України що і буде згодом ініціювати наша Інформаційна Агенція…

Далі буде.

Керівник Борзнянського Осередку ВГО “Журналісти проти корупції”

Журналіст ІА “Журналісти проти корупції” Сухаревський Геннадій

gennadiy.vladimirovich
Інформагентція АНЖУР

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації