В рамках проведення журналістського розслідування що – до застосування до засуджених Умовно – Дострокового Звільнення ми звернулися 12. 04.2018 р. з Клопотанням про відвідування ДУ «Городищенська Виправна Колонія № 96» до заступника Міністра Юстиції України Дениса Чернишова за наданням дозволу відвідати дану установу.

Klopotannya-pro-vidviduvannya-koloniyi-150x150 ЯК ГЕНЕРАЛ ДКВС* В ПРОСАК ПОПАВ

Клопотання було подано згідно вимог чинного законодавства та регламенту відвідування установ виконання покарань, а саме, ст. 24 КВК України та розділу ХХХІV Правил Внутрішнього Розпорядку УВП – ці норми регламентують дії як журналістів так і керівництва ДКВС і що ж ми побачили?

20.04.18р. ми отримали лист від Міністерства Юстиції про те, що наше клопотання направлено для вирішення питання до Адміністрації ДКВС.

Вважалося б нічого дивного, звичайна бюрократична процедура, але, далі почалося саме цікаве в цій історії.

05.05.2018р. ми отримали листа від Адміністрації ДКВС за підписом в.о. начальника О.Г. КРИКУШЕНКО – особи доволі відомої в колах правозахисників. Пан Крикушенко нам відповів, що засуджений з котрим ми хотіли поспілкуватися написав заяву про те, що не бажає спілкуватися з представниками ЗМІ. Ну добре, засуджений не бажає, а керівництво? Воно може (бажає) дати коментарі, в нашому клопотанні, як що його читати УВАЖНО можна побачити ще бажання поспілкуватися з керівництвом Установи.

2018-05-05-6-150x150 ЯК ГЕНЕРАЛ ДКВС* В ПРОСАК ПОПАВ

Дуже дивна відповідь від не менш дивного пана Крикушенко… але, наші журналісти мали розмову із засудженим, який запевнив нас у тому, що не яких заяв та відмов від спілкування зі ЗМІ він НЕ ПИСАВ, та про таке вперше чує, щоб не бути голослівними, ми надаємо запис (деяку частку) розмови із засудженим.

https://www.youtube.com/edit?video_referrer=watch&video_id=czLwxql1xL4

Підводячи підсумки та аналізуючи матеріали які ми маємо, ми дійшли висновку, що пан Крикушенко що найменш порушив ст. 171 КК України, а ускладнює все ще те, що зробив це він використовуючи своє службове становище, але судячи з інтернет публікацій йому не вперше, Закон порушавати, його за це ще й на посадах підвищують.

Сподіваємося отримати зрозумілі коментарі від відповідних посадових осіб та вкотре хочемо застережити посадовців про відповідальність передбачену ст. 171 КК України, яка передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання законній професійній журналістській діяльності.

Керівник “Комітету Допомоги Засудженим”

при ВГО «Журналісти проти корупції»

Журналіст Сухаревський Геннадій.

http://pero.org.ua/?p=17962

__________________________________________________________________

*Державна Кримінально Виконавча Служба України

gennadiy.vladimirovich
Інформагентція АНЖУР

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації