site.ua
член клубу
  • Преамбула:

Мені останнім часом здається, що інфантилізм свідків пришестя Нового Обличчя В Політиці настільки зашкалює, що розмовляти з ними потрібно на їх рівні та приводити прості аналогії.

Отже, спробую.

Тут один дописувач у коментах на мордокнизі пише:

«Звідки "очевидна нездатність" Зеленського до державного управління, якщо він ще ніяк не демонстрував?»

Ок, припустимо. Давайте нездатність до керування державою даного кандидата не презюмувати.

Але очевидно, що тоді і його здатність до цього процесу презюмувати не будемо.

На цьому преамбулу закінчуємо, та починаємо, власне, алегорію:

Летить такий-собі В-737 до Європи з Києва. Злітали у важких умовах. Згодом стало ще складніше. Крило в літака пошкоджено - один з закрилків команда з сусіднього літака поцупила. Мастило десь у двигуні підтікає, бо прострілений один двигун. Погода - гівно, літак трухае. Але пілот напрямок тримає, (хоча і трохи рискає по курсу та по тангажу). З аеропортів по маршруту диспетчери поради йому дають, підказують, чекають. Навіть десь літаки прикриття на готові тримають - про всяк випадок.

Але ж ковбасить літак. Бухло та їжу стюардеси обмежено видають. І летить трохи вже довше, ніж мало бути - а ще, кажуть, і половини немає.

І тут, значить, серед пасажирів така собі ідея - а давайте на місце пілота посадимо іншого. Отут в нас є в салоні двоє ще. Один з них - так він (чи то Вона?) колись вже літав. Правда хріново - бо трохи розбив машину, паливо закінчилось на півдорозі (бо заправляв по тройній ціні, і грошей не хватило) - ну і ляпнувся, не долетівши до аеропорту. Дотягнув до полоси вже завідувач гаражу на тягачі.

Та і не дуже добре зрозуміло, чи взагалі вона хоче летіти в Європу - бо може на запасний в Москву поверне.

Але ж є ще один гарний хлопець! Ну прям такий гарний - що аж пиздець усьому!

Однак - заперечує півлітака - невідомо, чи вміє він літати!

Їм на те: Ви шо, кіна не дивились? Він же там в ролі пілота знімався! І от там він у люту грозу, торнадо та землетрус дотягнув без палива та з дірками у фюзеляжі, без вікон та хвоста, обминув ворожу ППО та посадив машину на ґрунтову полосу так, що взагалі ніхто б не зміг! І при цьому у польоті всім хватило і горілки, і кави, і їдла (бо він і сам не їв, і екіпажу не давав, а пасажирам прям з потаємних сховищ все діставав).

Цим дурикам кажуть - та то ж в кіно! То ж цей, як його.... Художній замисел - во! Він же насправді літати не вміє!

А ті такі (запопадливо, як то кажуть запорєбріком, «з єхідцею»: А звідки ви взяли, що не вміє? Не факт, не факт. Треба спробувати! Бо, бач, цей наш пілот, що сьогодні є - він обіцяв за три години бути на місці, а нас вже п`ять годин ковбасить між небом та землею.

Їм пояснюють, мовляв, так гроза почалась, та й трохи якась стрілянина - крило пошкодило, двигун, сусіди закрилка спизди... тобто вкрали. Але він із таким пошкодженням все ж і машину підняв, і висоту набрав, і під С-400 не потрапив. Ну так, не ідеальній пілот у нас, не бездоганний ас. Не без помилок. Трохи блуканув. Але ж летимо, причому у вірному, в цілому, напрямку летимо, а?

А ті такі - е, ні, то він спеціально так полетів, бо йому за складність та за довгий час польоту мабуть буде зарплата більша. І закрилок він сам допоміг вкрасти, бо відкат получив. Тому він негідник.

А ось той гарний хлопець - він чесний, він у кині всю свою пілотську зарплату кошенятам бездомним роздає, а на роботу пішки ходить.

Так що міняємо!

Їм пояснюють - та ви що, ненормальні? Наш пілот і на паливо скидався, і он, за ці години посивів весь - йому теж важко. Він що, по-вашому, дебіл - красти в свого ж літака, на якому летіти - шмат крила? Подуріли?

Ні, кажуть, посивів він все тому, що він алкоголік, і взагалі якийсь... не тої національності... І ще, кажуть, офшори в нього є. А на крило йому пофіг, бо, мабуть, в нього там на землі десь є золотий парашут.

А от той новий хлопець - він ні в чому поганому помічений не був. Так що може і літати вміє. Авось вивезе. Бо ці пілоти-професіонали - вони всі зі старої школи і на них надії немає.

То ж давайте міняти!

Ото зараз голосувати збираються...

kirill.antonov
Кирилл Антонов

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації