Рішення Святослава Вакарчука скласти депутатський мандат є не логічним щонайменше з наступних причин.

Почнемо з сьогоднішньої заяви Вакарчука. У ній він сказав, що проти партій лідерського типу. Але…

По-перше, тут же визнав, що партії лідерського типу в Україні досі ефективні, тоді як не лідерського - навпаки. Чудові цьому приклади: 1) «Самопоміч», яка намагалася бути партією демократичного типу, а не лідерського, а неформальний її лідер знаходився поза парламентом; 2) Сам «Голос», який з усіх парламентських партій найшвидше і найстрімкіше втратив рейтинг.

По-друге, якщо «Голос» - партія не лідерського типу, то навіщо обирати новим лідером партії Кіру Рудик і активно розкручувати її як нового очільника політсили. Нехай би партією керували співголови чи Виконком.

Йдемо далі. Пишуть, що перед складанням мандату Вакарчук посварився з фракцією «Голосу» через незгоду з акцією протесту за відставку Арсена Авакова. Позиція більш ніж дивна. Якщо Вакарчук бажає для держави кардинальних змін, а для своєї партії - політичного майбутнього, то саме на часі для «Голосу» іти на конфронтацію з владою, а не займати «конструктивну позицію», конструктивність якої не дуже зрозуміла.

І чи не найголовніше – місцеві вибори. Вакарчук напередодні виборів залишає своїх однопартійців без суттєвої підтримки. Позиції «Голосу» у більшості областей і без того були слабкими, а без підтримки Вакарчука стануть ще слабшими.

Зате, наприклад, у Києві є Сергій Притула. При підтримці Вакарчука він міг би поборотися за крісло мера столиці. Тепер Притулі немає сенсу висуватися на мерські вибори від «Голосу».

maryan.oschanovskiy
Мар'ян Ощановський

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації