site.ua
член клубу

На вихідних знов гортав підписки, додавав цікаві проукраїнські ресурси, видаляв нецікаві або ті, що давно не оновлювались, повертав щось зі старих підписок - і раптом натрапив на цікаву новину.

Ресурс meduza.io, який я вважав цілком кацапським, не дуже пропагандистським, але в цілому типово московським, Міністерством Правди Мордору визнано іноземним агентом.

Із підпискою на таких, як Медуза, у мене складні відносини, бо мордорські пропагандистські ресурси я взагалі читати довго не можу, якщо читаю - то через силу, не те що на них підписуватись. Їх помірковано -ліберальні видання читати я ще можу, і формую свою російськомовну папку саме з таких. Час від часу почуття огиди переповнює, і я відписуюсь від них усіх, але потім підписуюсь знов, бо про ворога щось знати таки треба.

На додачу, такі, як Медуза - за звичай типово імперські, але не пропагандистські ресурси, бо існують на гроші рекламодавців. І от про Медузу я з подивом дізнався, що навіть таке цілком лояльне і помірковане російськомовне видання у Мордорі існувати не може - його редакція базується у Ризі.

Тобто вони самі не дуже афішували цей факт, щоб не бути заблокованими у РФ і мати російських рекламодавців, але товариш майор завжди знав, і ось нарешті цим скористався.

Це показує новітній московський тренд - їх курс узято зараз навіть не на комуністичний Китай, де партія жорстко регулює, що можна читати, а що - ні, і цензурує та розсилає темники виданням, а на повне знищення хоч якогось мислячого класу, навіть ліберально-імперського, на повну зачистку будь-якої думки, крім тієї, що виходить з Кремля - на Північну Корею.

Фізично лейбл "іноземний агент" від мордорського Міністерства Правди зараз означає, що ресурсу треба показувати таку плашку "Визнано іноземним агентом" зверху на будь-яких сторінках та матеріалах. Потенційно це відлякає рекламодавців, але, мабуть, не так одразу.

І це навело мене на думку, що таку плашку було б дуже непогано побачити на найбільш одіозних та фінансованих самі знаєте ким "українських" ресурсах - "Страна.юа", "РБК-Україна", "Знай.юа", "Сьогодні.юа" і так далі. Користуватися такими методами було б трохи огидно - але на війні як на війні. На додачу, ніяких рекламодавців це не відлякає, бо товариша майора так не відлякаєш.

А користі з цього було б багато, принаймні аудиторія оцього всього бачила б що вона читає - може почала б замислюватись. Має ж зелений Центр дезінформації хоч щось корисне зробити? Нехай оце зробить і далі дезінформує нарід на користь зепартії.

Ну і з'явилася ще одна думка - навіть під таким лейблом іноземного агента було б корисно мати у РФ кілька нормальних російськомовних видань із залученням місцевих журналістів. Не треба навіть ніякої пропаганди - треба тільки писати правду у найбільш м'який ліберальний спосіб - у Мордорі навіть вона є засобом масового знищення. Це було б значно дешевше, ніж сумнівні телепроекти Мендель, а ефекту було б набагато більше.

Як завжди, бережіть себе, не вірте росіянам, спілкуйтеся українською - все буде Україна.

Поборемо!

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації