site.ua
член клубу

Люблять у нас порівнювати: політика - це наче шахівниця. Сидять два гросмейстери і ведуть свою дуже важливу, напружену партію. Один грає білими як сніг фігурами - він хороший, інший грає чорними як ніч фігурами - він поганий. Від того, хто виграє, залежить наша подальша доля. Якщо виграє хороший - тоді заживемо нарешті. Якщо поганий - кепсько нам усім буде.

Так от - маячня це усе. По-перше, наша доля залежить тільки від нас самих, і чим швидше ми це зрозуміємо, тим краще. А по-друге, політика - це ніяка не шахівниця. У шахи грають дуже розумні люди у парку Шевченка. Маєш тридцять гривень - садися, грай.

Політика - це покер, де за стіл пускають тільки з великими грошима. Політика- це не стільки ідеальне знання гри, як знання слабких місць своїх суперників. Політика - це вміння блефувати, а також вміння завжди мати запасний план. Шляхетні програші - це для початківців. Якщо майстерний гравець розуміє, що він безнадійно програє, він скоріше за все потягне заздалегідь припасеного туза з рукава, переверне стіл або вихопить револьвер та почне стрілянину.


Начебто усі вже погодилися, що Зеленський та його посіпаки з "Слуги Народу" - ліваки, популісти і вони брешуть як дихають. Тому дуже дивує, що не тільки не дуже обізнаний на політиці народ, а й багато людей з патріотичної спільноти досі вірять у те, що вони отут брешуть, а отут - ні. І найкращим прикладом тут є відомий нам усім пан Коломойський.

Найгірша брехня Коломойського полягає у тому, що він переконує нас, що його не існує. У нього начебто немає своєї власності, у його довірених осіб, брата, свата є, а у нього - немає. Більшість "Слуги народу" - це його депутати, Зеленський - це його президент, який винен йому великі гроші, але як і кому ти будеш доводити, що не тільки вірний пес Дубінський, але й горезвісна "группа Гришиної" тісно пов'язані із Коломойським? А так-то Ігор Валерійович начебто й не володіє навіть каналом 1+1, що підтримує Зеленського і на якому крутиться "Квартал 95" нон-стоп.

Ба більше - Зеленський руками того пришелепкуватого дідуся Данилова тепер "бореться з олігархами". Бачите ж - бореться, і санкції вже ввів, і навіть спеціальний закон прийняв. Але за дивним співпадінням, закон написаний так, що Коломойський не попадає під його дію. А у новому пакеті санкцій, що "зеркальний із американським", РНБО ввела санкції тільки проти 9 людей зі 100 - тобто, реально проти тих дев'яти, що вчасно не домовились і не занесли гроші Данилову. Треба пояснювати, що серед тих дев'яти немає ані Коломойського, ані Дубінського, ані навіть Деркача?


Але за кордоном як у Зеленського, так і у його хазяїна - Ігоря Валерійовича, справи йдуть набагато гірше. Америка вже давно відкрила проти Коломойського низку карних справ за розкрадання грошей і поступово відбирає у нього американську нерухомість, яку він купив на вкрадені гроші. Нещодавно Ізраїль відкрив карну справу проти Коломойського - це було тільки питанням часу, бо схеми розкрадання дуже прості і нахабні. Карних справ проти нього немає тільки у тій країні, яку він саме й обкрадав - в Україні. І вони вперто не відкриваються проти нього, хоча поточна генпрокурорка - своя людина для Зеленського і робить те, що він скаже. Знов збіг обставин?

Проте борг Коломойського перед державою залишається боргом, бо усі знають цифру - шість мільярдів доларів, і цей дамоклів меч буде висіти над ним завжди. Найгірше в цьому те, що в цій схемі він далеко не один, бо гроші допомагали красти партнер Ігоря Валерійовича - Боголюбов, голова правління Приватбанку - Дубілет-старший, IT-директор Приватбанку - Дубілет-молодший.

З крадених грошей фінансували Зеленського та його "Квартал 95", велика кількість крадені грошей є на рахунках братів Суркісів і ще багатьох спільників Коломойського. З його крадених грошей фінансувалася і фінансується партія "Слуга народу". І це тільки на поверхні, бо ходять чутки, що Ігор Валерійович та його посіпаки мають десятки нових, не таких відомих схем розкрадання грошей, і у них задіяні ще багато дуже впливових людей.


Тобто ви розумієте, що є дуже багато людей, які кревно зацікавлені у тому, щоб справи Коломойського ніхто ніколи не розслідував. Але навіть за такої ситуації, навіть під тим шаленим тиском з усіх гілок влади Зеленського, під яким зараз перебуває прокуратура, ми з подивом почули, що відкрито справу проти Дубілета-старшого. Звісно, за кишенькової генпрокурорки Зеленського ця справа не має майбутнього, але важливий сам факт її відкриття. Немає повного спокою Ігорю Валерійовичу навіть в Україні, яку деякі видання тепер називають "останньою фортецею" Коломойського.

Валовий ВВП України на 2020 рік - це 155 мільярдів доларів. Коломойський вкрав шість. Але щоб захистити свої шість, він готовий на будь-що, і в першу чергу - на те, щоб занапастити наші спільні 155. Пригадайте його вислови про "корисний для України дефолт" або "пропозиції зробити Авакова прем'єр-міністром", та особливо - про те, щоб продати Путіну Україну за 100 мільярдів доларів . Того разу Ігорю Валерійовичу не вдалося, мабуть, вирішив, що такі ігри йому буде дуже дорого організувати, вони надто складні та ризиковані. Тому усе це було відмінено.

І начебто для самого Коломойського та його людей нарешті встановився вигідний статус-кво. Чому ж тепер вони роблять різкі рухи, як-от звільнення Авакова, масовий приїзд одіозних регіоналів з Росії та повернення їх до влади, химерні домовленості з комуністичним Китаєм та вперта підготовка до зустрічі Зеленського із Путіним, вперте бажання Зеленського "зазирнути йому в очі"? Усе змінилося, бо тепер, коли рейтинг Зеленського стрімко падає, привид в'язниці замайорів перед багатьма з поважних та впливових людей, пов'язаних із Коломойським. Будьте певні - вони готові на все не менш, ніж Ігор Валерійович, а на що він готовий - ви вже знаєте.


Настав час для запасного плану досвідченого гравця у цей покер, плану В. Не факт, що він зможе його здійснити. Але щодо того, що він до нього вдасться, якщо його притиснуть, немає ніяких сумнівів. То який він, стовідсотковий план? Якщо є щось навіть краще, ніж чарівний дефолт, таке, що відволікає увагу від Коломойського на довгі роки, то що це?

Якщо були перемовини з китайцями і їм були заздалегідь зроблені великі послуги у Раді безпеки ООН, але китайських інвестицій поки не видно, то про що інше домовлялися? Якщо є щось краще ніж будь-який референдум, таке, що допоможе Зеленському у "надзвичайний час" сконцентрувати ще більше нічим і ніким не обмеженої влади у своїх руках, то що це?

Якщо є щось, що допоможе позбутися усіх старих ворогів, що торочать про імпічмент для Зеленського та в'язницю для Коломойського, позбутися них усіх одним махом та у найрадикальніший спосіб, то що це? Якщо треба так зухвало провалювати справу "вагнерівців" і це так шкідливо для рейтингу, то навіщо? Якщо треба повертати усіх цих регіоналів з Росії і далеко не факт, що вони усі стовідсоткові союзники, то навіщо?

Якщо з чорних списків СБУ треба терміново виключати російських артистів з кол, що відомі своєю інфільтрованістю ФСБ, таких одіозних артистів, як Баста та Кіркоров і це так шкідливо для рейтингу, то навіщо? Якщо голова Адміністрації Президента Єрмак, відомий та відкритий агент ФСБ, готує цю зустріч Зеленського із Путіним як навіжений, якнайскоріше, то чому це так терміново?


Чому ця зустріч така термінова тоді, коли Путін повільно, але невпинно концентрує свої війська на наших кордонах та тренує їх, проводячи навчання? Якщо Україна - це "остання фортеця" Коломойського, то який привід є найкращим для того, щоб остаточно зачинити двері фортеці?

Якщо "побачити мир в очах Путіна" - це чергова брехня Зеленського, як і усе інше, то що інше таке корисне для Зеленського можна побачити в очах Путіна? Якщо є щось, що стає важливішим за усі крадіжки та зписує усі борги Зеленського та інших людей Коломойського, то що це?

А це ...

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації