Теорія Інтегралізму перш за все повинна відповідати на питання власної ідентифікації хто я і для чого все це здійснюється; "Яка моя особиста думка?", "Чому я так думаю?". Такі питання застигають людину раптово, вводячи в ступор її ментальну конструкцію. Чому так, а не інакше відбувається? В першу чергу тому, що мати свою думку, мати свою точку зору, володіти певним світоглядом, все це стає рідкісним явищем. Але якщо немає світогляду, навіть самого елементарного, але свого, придбаного досвідченим шляхом, вистражданого і сформованого в ході короткого або довгого життєвого шляху, то немає і повноцінної інтегральної(цілісної) особистості. Є що завгодно: послідовність переживань, обривки фраз і відеороликів, фрагменти розірваної пам'яті і неясних відчуттів. Але особистості ще немає. В чому причина? Це питання, яке хвилює інтеграліста останнім часом найбільшою мірою. Формувати своє Я являється найголовнішою його наукою, формувати свій світогляд, якому не вчать ні в школі, а ні в університеті.

Теорія філософії геліанства та політичного інтегралізму являється квітестенцією або результатом ремесла філософської мудрості, а самі витоки філософії йдуть з медитації, як паростка внутрішнього споглядання. За допомогою філософського методу, інтегральне мислення, як ремісник тоншого, або вищого порядку творить суспільний лад речей, приклад ідеальної людини, громадянина та державу; завдання гелійського філософа підчинити страсті природи розумному початку. Також гелійський філософ це першопричинний творець у всіх сферах текучої дійсності; розбираючись в суті речей він здатен творити матерію практично, він винахідник, першопроходець технічного спектру сродньої праці (техніка, альтернативні теорії, передові технології, прості винаходи). Гелійський філософ завжди політичний інтеграліст результативна, багатофункційна, цілісна особистість. Кожен з нас являється інтегральним проектом, який, успішно реалізується тільки в тому випадку, якщо він актуальний для сьогоднішньої буденної ситуації, оскільки всі ми взаємодіємо в інтегральній цивільно-правовій системі.

Життя чуттєве до того, хто володіє його теорією. Наприклад, музичний інструмент: в руках людини бездарної виробляє тільки шум; людина, що володіє технікою гри, може виконати на ньому концерт. Так і життя: необхідно вгадувати технічні прийоми, неозираючись на стару філософію, релігію або психологію. Від розуміння життєвої цілі залежить якість дійсної життєвої власної функції. Будучи техніком душі, імпульсів, зв'язків, емоцій, ти приводиш в рух елементи єдності дії відповідно до контексту, який вже є в наявності проекту, в даній віртуальності. «Потрапити в яблучко» - значить, актуалізувати функцію власної інтуїтивної цілі. Кожен з нас серед безлічі шляхів повинен чітко вибрати той, який веде до його істинного дому, бо якщо він піде іншим шляхом, то виявить чужий будинок, в якому ні одна річ йому не підходить. Якщо ж суб'єкт при виборі шляху «потрапляє в яблучко», життя відповідає йому взаємністю, стаючи близьким, дружнім і поступливим. Працюючі закони Всесвіту допомагають нам досягти мети: задоволення, достатку, слави, дії, тріумфу, бо життя засноване не на стресі, а на інтегральному(цілісному) законі самозбереження заради власної ідентичності, зростання та якісної еволюції.

Оскільки в інтегральному процесі існує тільки те, що функціонує, необхідно вміти запускати в дію відповідні компоненти, щоб вони не конфліктували між собою і не завдавали шкоди нам самим. Тобто можна розіграти будь-яку сцену, надіти будь-яку маску, прожити пекло або рай, але завжди з перевагою людини, яка пізнала інтегральну техніку життя. Отже, необхідно зрозуміти логіку пропорційності, логіку рівноваги в технічному відчутті життя, безперервно вловлюючи вищу точку, лінію вододілу пропорцій, щоб забезпечити ефективність проекту відповідно до алгоритмних зв’язків. Суб'єкт повинен винайти власну модель поведінки, не сподіваючись ні на церкву, ні на університет, які є лише засобом досягнення технічної ефективності. Збагнувши специфічність власного екзистенціального проекту за допомогою індивідуального розпізнання , зрозумівши суть власного проекту, суб'єкт повинен його актуалізувати.

Тому, хто знає власний основний проект, легко виявляти спотворення. Інтегральна майстерність це техніка, а не надприродні здібності, а техніку можна освоїти. Отже, потрібно постійно вдосконалювати інтегральну техніку реалізації власного індивідуалізованого існування.

Одного разу захопившись натхненням однієї людини, одного символу, однієї ідеї мільйони людей розіб’ють рамки розумових стандартів і жертвувуючи власною зоною комфорту втілюватимуть волю провідників сили.

oleg.onats
Олег Онаць

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації