Після оголошення результатів екзит-полів у Києві, я довго не міг зрозуміти звідки у БПП\Кличка 30-40%, адже за час виборчої кампанії, у якій я приймав участь, я практично не чув, щоб хтось відверто підтримував БПП. Потім я дивувався, звідки у партії "Єдність" під 10%. А коли за паралельним підрахунком голосів побачив, що і Опоблок на межі проходження у Київраду - я жахнувся. І це все після Революції, війни...

Втім, цифри все розповіли. Достатньо глянути на результати БПП\Єдності\Опоблоку на деяких дільницях, щоб зрозуміти, що близько 40% виборців куплені! В прямому сенсі слова. Це товар, який купляють грошовиті політики, щоб потім в Київраді забрати в цього "товару" більше, аніж віддали на виборах...

Це скріншот з підсумків паралельного підрахунку голосів нашого штабу на деяких дільницях:

Як бачимо, це округи в Дарницькому районі Києва. Тут на деяких дільницях "Єдність" Омельченка набрала від 30-40%. При чому на сусідніх вулицях підтримка "Єдності" складає від 1 до 4%. Але найцікавіше те, що на тих дільницях, де в "Єдності" біля 40%, там в БПП від 10-15%! Тобто підтримка БПП пропорційно впала на кількість голосів "Єдності".

Ідентична ситуація на інших округах у Печерському районі:

Ідентична ситуація і з Опоблоком у Деснянському районі:

Таким чином в середньому 40% виборців мігрують від партії до партії. Таким чином 40% виборців продали свій голос і продали майбутнє Києва на 5 років.

За інших обставин, без підкупу БПП могло претендувати лише на 10-15% - Київрада була б геть іншою - без забудовників, олігархів, пилипишинів. Кличко не пройшов би і в другий тур. Той же Демальянс був би в Київраді.

За таких обставин вважаю, що Київрада, яку "обрали" кияни є нелегітимною. Як з цим боротись? Потрібна лише політична воля МВС, ГПУ яка має посадити як дрібних виконавців, так і замовників - олігархів, які зараз займають ключові посади у державі.

Але це не про Україну...

oleksandr.aronets
Олександр Аронець

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації