Прочитав плаксиві дописи представників чинної влади, які лиють крокодилячі сльози за нацгвардійцями, загиблими рік тому під стінами Верховної Ради. Як же нещиро і цинічно це все виглядає. Особливо слова Ірини Геращенко про «тих, хто підбурював, накручував, кликушествував, закликав до агресії, біснувався як під стінами ВР, так і в сесійній залі», а також те, що вона «вибачилася від імені влади, що не вберегли хлопців…»

Нещодавно зоологи із США зафільмували сльози у крокодилів. Так, крокодили дійсно плачуть! Але не від жалю. Вони плачуть тільки під час пожирання своїх жертв.

Так і з убивством чотирьох нацгвардійців під Радою. Хіба не влада зробила все, щоб підбурити суспільство? Щоби хлопці, які приїхали з передової прийшли під стіни парламенту вимагати пояснення, чому влада хоче амністувати тих, хто щодня вбиває нас на фронті? А хто, як не влада спровокувала людей вже під час самого мітингу? Вся країна бачила кадри, коли нелюстрований заступник Авакова генерал Паскал особисто давав вказівки нацгвардійцям кидати в активістів димові шашки й інші предмети.

Оперативники МВС від самого ранку з усіх можливих ракурсів знімали ймовірних виконавців. І навіть не здійснили спроби вчинити дії, щоб уникнути кровопролиття. Що це, кричуща некомпетентність чи може такий план, сценарій? Це що, готувався ролик для обвинувачення «Свободи»?

Дуже цікаво, чому керівництво МВС у розпал спровокованого ними ж протистояння, за кілька хвилин до вибуху відвело колишніх «беркутівців» за ріг будинку, а в передні лави кинули недосвідчених нацгвардійців? І чому, коли ще не розвіявся дим від вибуху, Аваков та Яценюк вже призначили винних і виголосили на всю країну заготовлений вирок? Чому з затриманих питали не так про їхні дії, як вибивали зізнання в причетності до «Свободи» і свідчення про те, що начебто керівництво «Свободи» їм мало не особисто в руки вкладало гранату?


Все це викликає запитання, чому Паскал, Аваков і Яценюк досі не дають свідчення в якості підозрюваних і не сидять на лаві підсудних? Пройшов рік і на ці питання досі немає жодної відповіді.

Рік тому ми ще вірили, що «нова поліція» нас оберігає, що поліція пройшла переатестацію і в райвідділках відтепер сидять лише професіонали, які дійсно захищають громадян. Але вже цього року ми бачимо, що в МВС залишилися все ті самі кадри, що й при Захарченку, що «переатестація» – це бутафорія, а патрульна поліція – лише гарна вивіска. Вбивство мєнтами Олександра Цукермана в Кривому Озері, імпотентність поліції проти мажорів у Миколаєві, чи свавілля поліції, яка побила батьків дітей в Дніпрі… Хіба хтось тепер сумнівається, що події під Верховною Радою 31 серпня 2015 року не є провокацією влади? Не є спецоперацією «орлів Авакова» задля дискредитації протестів як таких?

Я підтримую слова Ірини Геращенко, що повинна бути не лише «кримінальна, а й політична та моральна відповідальність «тих, хто підбурював, накручував, кликушествував, закликав до агресії, біснувався». І відповідати мають ті, хто продовжує біснуватися, підбурювати, накручувати українців – це чинна влада на чолі з виконавцями тієї провокації з МВС…

А «крокодилячими слізьми» вже нікого не купиш,.. особливо після того, як людство з'ясувало, що плачуть крокодили тільки під час поїдання своїх жертв.

oleksandr.aronets
Олександр Аронець

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації