В ситуації з купівлею квартири Лещенком залищається одне питання, чому голова НАБУ досі не порушив кримінальне провадження, хоча мав зробити це автоматично, а вже по факту розбиратись в тому, чи винен Лещенко, а чи не винен.

Аж ось сьогодні з'явилась інформація, що колишня цивільна дружина Сергія Лещенка, яку він протягнув у список БПП, напередодні виборів 2014 року купила собі квартирку біля самого Майдану по вул. Софіївській, 25 розміром 158 м2. При чому квартиру вона купила в розпал Іловайської трагедії, 27 серпня.

Ось витяг з держреєстру прав нерухомого майна, який мені надали на мій запит:

Ціна схожої квартири сьогодні - це близько 600 тис.$, хоча влітку 2014 року ціни були ще вищі.

От же ж цікаво, де активіст руху "Чесно", поборник корупціонерів і нечестивих політиків, людина, яка ніколи не займалась бізнесом, а лише громадською та журналістською роботою взяла 600 тис.$?

Знаєте в чому полягає цинізм і двуликість новітніх "борців" з корупцією?

Напередодні парламентських виборів 2014 року Світлана Заліщук погодилась оприлюднити свою декларацію про доходи за 2013 рік, хоча оприлюднювати декларації закон не вимагав. Це робилось з пафосом, була ледь не ціла піар кампанія.

А ось що Світлана написала тоді на фейсбуці:

В тій своїй першій декларації "борець" з корупцією фальшувала дані, внісши ще не існуючу в неї квартиру. Мета Заліщук - приховати купівлю квартири саме в 2014 році і її вартість. Внісши квартиру в декларацію за 2013 рік вона вже ніби показала суспільству, що вона давно володіє квартирою, ще до 2013 року. Тому у декларації за 2014 рік не довелося вносити вартість придбання квартири, що є обов'язковим. Відповідно і питань, звідки в неї кошти - тоді не виникло. Маємо і підробку декларації і приховування інформації про фінансові витрати на купівлю нерухомості. Як вам такі "антикорупціонери"?

Не здивуюсь, якщо гроші Світлані "позичив" тодішній цивільний чоловік Сергій Лещенко, а йому "позичив" вже всім відомий російський олігарх Григоришин.

Для повноти картини життя "чесних" молодих борців з корупцією, в декларації Світлани Заліщук за 2015 рік з'явився автомобіль Land Rover, Discovery 4 2010 року випуску, який коштує кілька десятків тисяч доларів.

Дуже цікаво тепер буде побачити реакцію НАБУ. Чи кожне відомство має своїх недоторканних друзів?

oleksandr.aronets
Олександр Аронець

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації