От наболіло, вибачайте: чому німецьким фондам сприяння демократії всюди в своїх українських проектах так обов'язково намагатись вклинювать Росію?

От візьмемо як приклад Meet up: Deutsch-Ukrainische Jugendbegegnungen Німецько-Українські зустрічі «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді» які відбулись цього року в Берліні за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, фонду ім. Роберта Боша та фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ).

В описі івенту читаємо: "4.000 молодих людей з України, Німеччини та з 2015 р. також з Росії виступили за допомогою їхніх проектів за основні демократичні цінності та сильне громадянське суспільство. Разом з Вами ми хочемо святкувати Ваші ідеї спільної Європи та в дусі взаєморозуміння між народами перекинути міст між Шпрее та Дніпром. Ми щиро запрошуємо Вас!"
https://www.meetup2017.de/uk/anmeldung/event/

Чому молоді люди з Росії мусять бути залучені до перекидання мосту між Шпрее та Дніпром? Хіба не достатньо залучені молоді люди з Росії до перекидання мостів між Ростовською областю та Донбасом?

Далі, в програмі значаться творчі майстерні, робочі групи та відкрита подія. Проявляємо цікавість, йдемо подивитись на результати роботи в групах. Їх є шість:
#1 Німецько-українська молодіжна Угода? Вперед!
#2 Німецько-українсько-російські зустрічі молоді. Можливі, але як?
#3 MEET UP! Бачення - Виклики - Стратегії
#4 СТВОРЮЄМО МЕРЕЖУ - ОБМІНЮЄМОСЯ - СПІВПРАЦЮЄМО!
#5 Do it yourself? Do it together!
#6 Медійна група (DE)

Помічаємо німецько-українсько-російські зустрічі. Думаємо, певно зараз німці будуть вчити демократії, українці волонтерству, а росіяни будуть уважно конспектувати і розповідати про життя в умовах підпілля. Заходимо в групу і бачимо треш. Сім абзаців створені не інакше як під дією речовин. Ознайомитись варто самостійно. Я зацитую лише найбільш промовистий.
https://www.meetup2017.de/…/deutsch-ukrainisch-russische-j…/

"Учасниці та учасники одноголосно виступили за розширення тринаціональної частини програми Meet Up! і вважають важливими такі умови:
- Тримовність у рекламі, інформації, програмній документації тощо.
- Можливість подачі заявки також для російських організаторів проектів
- Уможливити поїздки до Росії для розвитку співпраці
- Залучення російських локацій для проведення заходів
- Проведення подальших семінарів-обговорень (як у грудні 2016 р.), але за участю організаторів проектів з усіх трьох країн
- Загалом: повна рівність російських партнерських організацій та учасників програми"

Та щоб їм повилазило! Це ж все написано в 2017 році, коли в новинах кожен тиждень пишуть про те що в Росії зникають українці. Це оце зараз буквально викрали і утримують без медикаментів Гриба. Оце зараз же викрали двох українських прикордонників буквально з кордону! А ці екзальтовані відмінники натхненно хочуть уможливити поїздки молоді в Росію для розвитку співпраці! СПІВПРАЦІ З КИМ?? З персоналом місцевих СІЗО? Зла нехвата на цей цирк дивитись. Якась суцільна "гра в пляшечку" на поцілунки в ясна до кривавих мозолів.

В кожному рядку, між літер, як кетчуп з хотдога вилазить нав'язливе, комсомольське бажання швидше помирити Україну з Росією. І я можу зрозуміти в цій ситуації німців, яких не перший рік мучить синдром кота Леопольда. Мені важко розуміти українців які беруть в цьому участь. Навіть мій неосяжний космополітизм не заходить так далеко. Бо є межа, за якою зрада перестає бути мемом.

oleksandr.snidalov
Олександр Снідалов

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації