site.ua
член клубу

Скільки коштує газ в Україні: тарифи різко змінилися

Фото: РБК-Україна


Російський агресор може безкарно вчиняти будь-які злочини за власним бажанням. Отруювати та арештовувати Навального за надуманими звинуваченнями. Окуповувати та нападати на сусідні і не лише сусідні держави, таких випадків окрім України та Грузії ми знаємо багато, навіть без визнання ЄСПЛ факту, що РФ окупувала Крим ще до псевдореферендуму. Красти українську ікону з окупованого РФ Донбасу та дарувати його від імені Боснії Лаврову. Керувати іноземними владами з метою насилля над цілими народами як у Білорусі. Втручатися у американські та європейські вибори. На жаль, у США і Європі досі залишається багато «партнерсько налаштованих», не тільки у вигляді ще чинного президента США Трампа, але й майбутнього канцлера ФРН Лашета. Замість відчутного посилення тиску Путін вкотре отримує «стурбованість».

На жаль, політика «стурбованості» залишається однією з основ політики українських влад щодо РФ. Бо як чинна, так і попередня влади не вжили усіх необхідних антиросійських заходів, що потребує воєнний час. Замість цього, дехто сприяє, а не дехто не заважав зміцненню впливу проросійських медіа, партій та дискурсу, які в українській державі в інтересах Кремля ставлять під сумнів необхідність законодавчого посилення української мови, декомунізації, права на власну державність, ідентичність, культуру і зовнішню політику. А багато «корисних ідіотів» всередині встають на захист проросійських бажань. А те як на усі закони «палає» у вати та «путінців» лише підтверджує їх важливість.


Політики та олігархи використовують законне бажання українців мати справедливе тарифне навантаження у своїх політичних чи комерційних цілях. Політично тарифи в історії були однією з головних причин падіння рейтингів влад і це розуміють у Офісі президента. Але також скоординованість і організованість протестів, заяв новопризначеного енергетичного в.о. міністра Вітренка про «давайте купувати напряму російський газ» наштовхує на думку, що так звані ігри з «зниженням цін на газ» є політичною комбінацією з метою чергового перерозподілу ринку на користь Коломойського чи ще когось.

«Зниження цін на газ», яке поки виглядає як псевдозниження, впаде тягарем на плечі платників податків, а не олігархів. Бо замість ревізії формул ціноутворення та прибирання схем, прокладок і ширм на відповідному ринку ми матимемо «бюрократичні зміни», що змінять лише русла руху фінансових потоків. А ще деякі зацікавлені за одне можуть спробувати «захитати» уряд Шмигаля. А ще підірвати співпрацю з МВФ, який стабільно вимагає «антиколомойських кроків».


«Аваківсько-МВСні структури» періодично потрапляють не лише в корупційні та інші резонансні скандали щодо знущань над правами і життям людей. Роль відповідних держорганів є значно ширшою і має велике значення для захисту державності, безпеки і здоров’я людей, гуманного ставлення до тварин.

Якщо б поліцейські належно та проактивно виконували б свої функції, то нові норми законів на захист державної української мови працювали б ефективніше. Так само, ми б бачили меншу статистику захворюваності на Covid, якби здійснювався належний контроль хоча б носіння засобів індивідуального захисту в публічних місцях. І звичайно зоозахисників би не вражала своєю огидою новина про масового вбивцю бездомних тварин Святогора, якого виправдав київський суд. Жорстокість у вигляді знущань і вбивств собак, котів та інших тварин, на жаль, стала нормою, на яку правоохоронні органи не реагують ані превентивно, ані в ефективному переслідуванні винних живодерів та нелюдів. Це вже не кажучи про домашнє насильство, жорстокість щодо безхатьків та дітей. Тому виникає лише два питання: А чим вони займаються? І коли це зміниться?


Давно і послідовно підтримую рішення про скорочення кількості народних депутатів України до 300. Як і понад 90% українців. Населення України за часи незалежності скоротилось на 15 мільйонів осіб, а бюджетні витрати на чинний склад ВРУ є надмірними і завищеними. При цьому, після скасування мажоритарної складової у виборах у Виборчому кодексі та фіксації пропорційної у законопроекті про «300 нардепів» сенс у представництві нардепами округів пропаде, бо вони мають представляти усю країну, а не гречкосіяти.

Зрозуміло, що в Зеленського це рішення проштовхують для політичного піару, бо це є передвиборча обіцянка його команди. Зрозуміло, що у цьому рішенні є і певні політичні ризики. Але в цілому 300 голосів за це навряд знайдеться, бо одні нардепи не захочуть працювати більше, інші не захочуть втратити свої мандати у перспективі, будуть триматись за депутатські крісла, треті-партійні не захочуть обмеження заробітків на продажах місць у списках, четверті-проросійські не голосуватимуть, бо законопроект містить вимогу знання державної мови для обрання народним депутатом. Під час попереднього голосування за цей законопроект «слуги» дали лише 197 голосів, а опозиційні фракції вигадають чому «валити» правильну ініціативу, хоча насправді з згаданих вище причин.


Українська влада у вигляді авторки мемів про «дітей другого сорту» та «ФОПи не платять податків» Третьякової почала комунікувати необхідність «пенсійної реформи». У нас ця нормальна реформа, на жаль і швидше за все, буде спробою влади звільнитись від виплат пенсій декільком поколінням паралельно обклавши українців новими і значними відрахуванням та підвищеними «податками». Населення старіє, обсяги виплат зростають. Враховуючи роль спецфондів, то певно хтось ще зробить і бізнесок.


95 квартал через продаж «Eccho Rights» франшизи «Ліги сміху» до російської держави-агресора завів свою «Липецьку фабрику». У ній, як повідомляють ЗМІ, братимуть участь команди із окупованих РФ територій та вільної України. Ціна питання згідно даних «Слідства.інфо» може бути 500 тисяч $.


Коли люди втомлюються від якоїсь проблеми, то вони починають її ігнорувати і вести себе так, ніби її не існує, що демонструє свіжа українська соціологія щодо ставлення до Covid та локдауну. У звичайному житті це не часто призводить до фатальних наслідків, але в контексті підступності поширення та довгострокових наслідків від коронавірусу така легковажність вплине. І незважаючи на псевдостатистику влади, популізм перехворівших чи прихильників «теорій змов» цей вплив буде індивідуальним для людей.

Попри сподівання, що ситуація з Covid вирішиться у 2021 році, ситуація не така однозначна. Вже відомо про виникнення нових і як мінімум більш заразних штамів вірусу, через що провідні держави продовжують та навіть посилюють локдауни та інші карантинні обмеження, до прикладу, обговорюють запровадження обов’язку ходіння в респіраторах замість масок, прогнозують «ще важчий рік». На жаль, з’являються наукові дані, що люди, які одужали від Covid-19, все ще можуть певний час переносити і передавати вірус, попри наявність в них імунітету на 4-8 місяців. Вакцинація по світу йде нерівномірно, з скандалами щодо окремих вакцин, з питаннями до ефективності деяких з них. Вже не кажучи що Україна є однією з лідерок антивакцинних рухів, де 52% не готові вакцинуватись навіть безкоштовно, що є національною катастрофою.

Тим часом, попри малу статистику захворювань в Україні за вчора помер 241 українець, що було притаманно періоду значно вищого рівня захворюваності. Світ вчора встановив черговий рекорд з понад 17 тисячами смертей за день. Дані держстату, які так люблять ковід-дисиденти, стверджують, що за 11 місяців 2020 року в Україні померло на 15 тисяч осіб більше, аніж у 2019 році, і це з урахуванням обмеження активності та праці людей через карантини. Але люди цю інформацію ігнорують і деякі певно з гордістю дивляться як їх «колеги по поглядам» підпалили вежі 5G у Франції через що без зв’язку, радіо й телебачення було 1,5 мільйони людей, на тиждень позбавлені понад 700 тисяч людей. Цікаво як вони сприймаються новину, що Швеція хоче покрити всю територію країни 5G до 2023 року, адже вона ж одна з улюблених серед прихильників «теорій змов».


На відміну від «бану Трампа» в Youtube безпрецедентний наступ на свободу слова, що популяризує якісне українське кіно. Телеканал 1+1 за критику своїх продуктів знищує проукраїнський культурний канал Geek Journal, що через страйки «плюсів» припинить своє існування 28 січня. 5 років унікального просвітницького контенту потрапляє під бульдозер «комерції несмаку».

oleksii.rohovyk
Олексій Роговик

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації