А зрештою, чому б ні? Запропонуйте шось конкретне теж.

Вибачте мені моє наївне порівняння, але воно, як на мене, має право на життя.

Наперед перепрошую у тих, у кого мої роздуми викличуть роздратування ;)

Попереджаю, мій приклад ЗУМИСНО СПРОЩЕНИЙ. Але кожна нова ідея завжди здаватиметься спрощеною і наївною, поки не почати її реалізовувати.

Останні роки мало хто не говорив про "цифровізацію" чи "диджиталізацію" бізнесу. Це модна тема, яка, при ьому, ще не отримала жодної конкретики.

Хоча наочні працюючі моделі існують буквально у всіх під носом.

Бізнес, принаймні середній та малий, має працювати в Україні через додаток типу "Убера" чи "Болта". Водій тут підприємець, а агрегатор - держава.

Скачав безкоштовний софт, завів фотку, скан документів, фото і дані автомобіля (для бізнесу - наприклад, засобів виробництва чи тому подібне), і таким чином зареєструвався в системі (можливо ще якусь інформацію), а також ввів банківські дані.

Отримав при реєстрації автоматом код.
Вперед. Працюй.

Єдиний податок сплачується, скажімо, як абонплата за обслуговування акаунту. Не сплатив? Акаунт просто блокується поки не сплатиш. Разом з банківськими рахунками для підприємницької діяльності.
Сплатив? Через секунду все знову розблоковано. Автоматично. Не треба нікуди йти і навіть дзвонити. Просто, як поповнити рахунок телефону.

Щодо інших податків звісно потрібно напрацювати систему максимально спрощеного обліку, не виходячи з софта.

Все спілкування з державою виключно через месенджер всередині софту: і це спілкування НЕ з "владою", а з СЛУЖБОЮ ПІДТРИМКИ.

Немає електрики, що зупинило виробництво? Аварія водогону, що змусила простоювати? Не чищені чи розбиті дороги, які призводять до втрат? Тут же ж пишеш скаргу в службу підтримки, і вона не гавкає на тебе у відповідь, не ганяє по колах пекла, а каже "вибачте будь-ласочка, ми зараз негайно вживемо всіх заходів щоб якнайшвидше виправити ситуацію, і ви повернулися до роботи".

Працевлаштував у себе п'ять робітників? Отримай бонус у вигляді компенсації частини сплачених податків. Живими грошима безпосередньо на рахунок. Дзинь, смартфон сповістив. Відкриваєш, а там повідомлення: "дякуємо вам за ваші успіхи, ми раді, що ви з нами!"

Утопія?

Ну давайте ж починати хоч мріяти про ШОСЬ КОНКРЕТНЕ.

oleksiy.nesterenko
Олексій Нестеренко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації