site.ua
топ-автор

Багато хто зараз пише, що "Міжнародний суд не працює", "у него нет полномочий, они на распространяются на росию" та "РФ плевала на Международний морской суд с высокой колокольни" и "на санкции тоже плевала".

У зв'язку з цим хочеться нагадати всім ораторам, нігілістам та лідерам думок історію з нідерландським судном "Arctic Sunrise" та міжнародною організацією "Greenpeace", яка сталася у вересні 2013 року у міжнародних водах Баренцева моря. Відкриваємо google та читаємо уважно.

РФ теж затримала "Arctic Sunrise" та 30 людей на ньому. Чому? - Тому, що екологи вирішили зробити заповідник коло Північного полюсу та не добувати у міжнародних водах Арктики нафту та газ. Головний пірат та країна-терорист Росія як завжди не послухала міжнародну спільноту та продовжувала видобування нафти. Коли активісти "Грінпіс" висадилися на їх платформі з "Arctic Sunrise", їх затримала ФСБ та посадила у в'язницю до майже нового 2014 року - екологам та членам екіпажу "шили" "піратство", "наркотики" та "хуліганство".
Людей випустили тільки 29 грудня "по амністії" (! та-дам!). Саме судно ще тримали "під арештом" 11 місяців (!). Весь цей час Міжнародний суд, дипломати та громадянське суспільство билося з країною-терористом за справедливість.

Висновки. Влітку 2017 року (! - пройшло майже 4 роки) Міжнародний арбітражний суд прийняв рішення: Росія повинна заплатити Нідерландам 5,4 мільйонів євро за шкоду, заподіяну під час затримання екологів "Greenpeace" з судна "Arctic Sunrise" та арешт 30 людей. Однак Москва не визнала юрисдикцію цього суду і відмовилась виплачувати компенсацію.
У травні 2019 року за угодою Greenpeace мали отримати від Росії 2,7 млн євро компенсації шкоди кораблю, супутніх витрат і компенсації 30-ти членів екіпажу. Росія заплатила.

Уважно подивилися?
А тепер зробить висновки самі. Обмін для України - це здача Керченської протоки та виходу з Азовського моря - якщо наші моряки повинні їздити у Мск, щоб відповідати на судах за "порушення російського кордону". А там і до визнання "російського Криму" недалечко.
Чому про це мовчать адвокати, юристи та українська влада? - Тому що всім треба шоу та сльози, братання та "юго-западний округ" замість України.
Якщо хтось пам'ятає історію - після "хліба та видовищ" Рим надовго залишався у руїнах. Ось і думай...те.

olena.balaba
Алена Балаба

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації