site.ua
топ-автор

Коли імперія починає тріщати по швах, їй треба продемонструвати своїм жителям та всьому світові свою міцність та силу.

Старий перевірений спосіб - розпалити міжнаціональний або міжконфесіональний конфлікт, а потім його урочисто красиво загасити, тим самим показуючи свою силу та міць.

Ця історія повторюється завжди. Наприкінці XIX - початку XX століття, коли визвольний рух був потужним, царська Росія так роздувала державний антисемітизм: погроми в Кишиніві, Одесі та інших містечках та справа Бейліса. Відкриваєш історію та читаєш: хто винен у всіх бідах "русского народа"? - Євреї.

Імперію тоді врятувало тільки те, що срср був прямим продовженням царської росії. А "ворогів" з кожним часом там завжди з'являлося - як на заказ.

Наприкінці 80-х років партійні бонзи зрозуміли, що не зможуть утримати Союз в своїх руках, якщо не показати всю силу та міць совецкої армії та не загасити всі "локальні конфлікти" на околицях срср. І почалося: Грузія, Баку, потім Придністров'я, Абхазія.
Чечня - це також просто продовження імперської парадигми придушення національно-визвольного руху: робити так як треба тільки росії. Бо там "самая великая и многочисленная армия".
Чеченці добре дали по зубах "великої армії" - бо в горах неважлива чисельність та техніка, в горах треба знати гори та вміти воювати. В підсумку - росія просто тупо відкупилася від Чечні, щоб та залишилася в їхньому складі.

Всі "конфлікти", які зараз з'являються на території колишнього срср - це не Вірменія або Азербайджан, Білорусь, Грузія або Україна. Це - РФ.

Причина тому - росія хоче повернути імперію та насолодитися "величием", тому однією рукою вона буде поставляти зброю в Баку, другою - в Єреван, а самі кричати про "мир во всем мире" и "просто надо перестать стрелять".

Ось і все. Таку же схему вона хотіла замутити у нас в Україні. І досі хоче. - Не виходить. Сьомий рік не виходить - ну не будуть у нас мусульмани воювати проти християн, а етнічні українці - вбивати євреїв чи киримли, як би не намагалася нас стравити російська пропаганда. І навіть коли ми повернемо Крим та Донбас - там не буде етнічних чисток та страт. Українці - занадто добрі люди та звикли жити мирно, якщо б рашка не нападала.

А імперія РФ все одно здохне. Тому що не може бути імперій у XXI столітті. Пройшов їхній час. Зовсім пройшов.

olena.balaba
Алена Балаба

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації