Цікаво що перше наукове геологічне товариство було утворено у 1807 р. у Великій Британіїї. Приблизно до 1830-х років cеред британських геологів відбувалася дискусія і не тільки серед плутоністів та нептуністів - тих, хто вірив що більший вплив на формування Землі справили сили суходолу чи сили моря, а й серед тих хто вірив у стару землю яка формувалася повільно - у майбутньому названих уніформістами та катасторофістів - тих хто вірив у те що земля пережила катастрофи які її сформували. Більшість катастофістів вірила у потоп. Перемогли уніформісти.

На той час геологія знала менше ніж зараз, але по результатах дослідження геології Британських островів було сформовано шкалу геологічних періодів - уніформістську, а потім поширено на весь континент. Героєм поширення геологічної шкали на територію України став той што її дослідив - звісно ж британець Родерік Імпі Мерчісон. На нього вже у 1852 році посилався пан Фундуклей у описі Київської губернії. Захисників потопу в Україні, які б витлумачили осадові породи як утворені в результаті цієї катастрофи не знайшлось. Так і до сьогоднішнього дня ми у "рабстві" британських геологічних теорій ХІХ ст.

Сьогодні морські істоти (відео чеською але на 2.00 вчений показує морські скам'янілості - перекладу не треба) знаходять скам'янілими в глибині європейського континенту - наприклад у Чехії, осадові породи, які утворилися там тлумачать як рештки океану. А чому не як ті, що утворилися унаслідок швидкого затоплення території?

Коротко про сценарій потопу можна подивитися українською тут. Не забудьте підписатися на канал.А найкраще пояснення англійською як відбувся потоп можна глянути тут.

У наступних наших пошуках будемо розбирати і надалі свідчення потопу та давньої історії Землі.

olexii.schetinin
Olexii Schetinin

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації