site.ua
член клубу

Проблема з щепленням - ідеальний приклад нехтування соціальними правилами.

Спочатку тобі здається, що ти найхитріший, можеш обдурити інших і купити справку за 20 грн. "Хай діти Порошенка собі щеплення роблять!"

Потім ти звинувачуєш державу, що вона тобі не нагадала, вчасно не купила, до дому медсестру не прислала, забуваючи що питання здоров'я впершу чергу твоє особисте.

Далі підключаються рептилоїди, загарбники, індійці що хочуть знищити русів.

І зрештою твоя дитина хворіє на кір.

У ідеальному світі борців з щепленням в Європі щороку помирає 1,5 млн людей від чорної віспи, періодично епідемії виносять третину населення Японії, Франції, інших країн. На кір хворіють майже всі: це як перша любов, не обійде нікого. Поліеміліт всередньому скорочує працездатний вік на 10 років. Не вірите - подивіться статистику країн, де не роблять щеплення.

«А я такий розумний і не зроблю щеплення, бо сусідські діти вакциновані!» І з такою логікою ми докатились до того, що у нас знову з'явився поліеміліт, на кір в одній школі одразу хворіють 40 дітей. І забуваємо, що існують діти, котрим не можна робити щеплення через наявні протипоказання.

Не роблячи щеплення своїй дитині ви ризикуєте не тільки її життям, але і життям дітей з ослабленим імунітетом!

Да, вакцинація - це ризик. Дуже незначний, але ризик. І якщо хитрувати і не йти на нього, то можна прийти до середньовічної статистики, коли половина населення у 18 років було з інваліднісю. У світі існує навіть рішення зменшення ризиків – страхування (у США, наприклад, є спеціальний фонд).

Хто вчився в школі, той добре пам’ятає з програми, що вакцинація – це велике наукове відкриття, котре змінило хід історії. Першовідкривач Едвард Дженнер був не тільки британським героєм - пам’ятники йому стоять у Лондоні, Булоні. Його ім’я носить кратер на місяці, а хлопчика, якому вперше робили щеплення в Росії, перейменували з Петрова на Вакцинова. І раптом, через примітивний страх та його раціоналізацію досягнення науки перетворюють у вселенське зло.

Пояснюю на пальцях: людина боїться, можливо небезпідставно, але визнати це не хоче. І тоді запускається механізм з геномом та рептилоїдами. Адже когось звинуватити простіше, ніж взяти відповідальність на себе. Для подолання страхів і існує суспільний договір, взаємопідтримка та взаємодопомога. Коли ж людина не відчуває свого зв'язку з суспільством, то вона шукає методи як його обдурити. І часто навіть хизується цим.

Тому значне поширення антивакцинальної компанії і спостерігаємо у 90-х - 2000-х. Страху покарання вже нема, але довіра ще не з'явилася. А з довірою до медицини нам ще довго працювати.

olexiy.moseyko
Олексій Мосейко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації