Ключові слова: БЛАГО---БЛА---ГО---ДІЙ---ДІЙНІСТЬ

На світі є 2 речі, які вимагають тиші--це гроші і БЛАГОдійність.(краще і не скажеш)

Спочатку з'ясуємо, що таке благодійність.

Благодійність-безкорисливе надання допомоги потребуючим. Відповідно до ЗУ "Про благодійну діяльність та благодійні організації", БЛАГОДІЙНІСТЬ--це добровільна особиста або майнова допомога для досягнення визначених цим Законом цілей, що не передбачають одержання благодійниками прибутку, а також сплати будь-якої винагороди, або компенсації благодійнику від імені або за дорученням бенефіціара.

БЕНЕФІЦІАР- набувач благодійної допомоги.

БЛАГОДІЙНИК-дієздатна фізична особа, або юридична особа приватного права/благодійна організація, яка добровільно здійснює один чи декілька видів благодійної діяльності.

Метою таких благодійних організацій не може бути одержання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, інших пов'язаних з ними осіб, а також серед працівників таких організацій.

З термінами розібрались, терпер з застосуванням Закону на практиці.

В Україні за останні 10 років, як гриби після дощу виросли різні благодійні фонди та благодійні організації. Деякі такі благоДІЙНИКИ теперечки ведуть тренінги, курси: "Як почати бізнес з повного нуля, "Як відкрити справу, коли ти повний нуль", "Як стати мільйонером чи як вийти заміж за мільярдера", або ж ще цікавий був випадок випадок лекція на тєму:"Я той самий генетично вроджений мільйонер, народжений в простій українській сім'ї в сільській місцевості".

І вроді ж як звучить меЦЕНАт,ФІЛАнтроп,БЛАгодійник, ВОЛонтер які великі слова, яка свята місія, яка високоморальна філософія в людей, наскільки свідомі громадяни громадянського суспільства, правової, соціальної держави, та шо там, святі люди, їм часто за життя пам'ятники ставлять, публікують на обкладинках журналів, пишуть в газетах, показують в телевізорі. Один Рінат Ахметов чого вартий, якби ж бідний нарід український жив, якби не було Ріната чи філантропа, людини епохи Відродження-Пінчука, та то капец, чесне слово,"святі люди", але рухаємось далі.

Пам'ятаєте був такий, точніше є і буде відеоблогер, філантроп, теж бідний простий хлопець з народу Льоня Черновецький, пам'ятаєте його бабушок, царство їм небесне,так от таких як Леонід хлопців та дівчат дуже багато, вони ТОПи, і часто працють в органах державної влади, Національної поліції, прокуратури чи адвокатури, коротше талановиті люди талановиті у всьому, працють на благо неньки України,в той час як їх діти, внуки живуть в США, Англії чи інших культурних європейських країнах, і так знаєте не погано живуть, час від часу їх рідні родичі приїжджають в Україну, бо ж кажуть, що вони патріоти, і теж повинні розбудовувати свою Батьківщину по схемі на зразок "Великого крадівництва".

Знаєте, є такий благодійний центр Пенсіон, той самий, де спочатку пенсіонерам носять продутові пакуночки, ну так на суму 700-800 грн.,входять в довіру одиноким стареньким незахищеним людям, а потім типу треба підписати договір,що ми маємо право вам надавати допомогу, а потім ще кілька договорів, а потім договір довічного утримання, а потім ще кілька тижнів чи місяців ( як кому повезе)і бенефіціар помирає, або зникає, і нікому ніякого діла, а все чому, бо у цих благодеятелей є бази даних людей,в яких не має близьких родичів, спадкоємців, тобто шукають ідеальних жертв. А хто ж ці бази зливає цим нікчемним благоДІЙНИКАМ-соціальні служби, поліція. Знаєте, найстрашніше, що таких центрів і фондів тисячі, ці меценати потім будують храми, церкви, вони вважають, що нічого кримінального чи аморального в їх діях нема, що людина вже й так була старенька, а квартиру б все одно хтось собі ПРИХВАТизував, а ті соціальні працівники, які працюють на цих Благотворників теж вважають, що не є співучасниками чи виконавцями злочину, бо ж люди самі підписали, хто їм винен, що не читали, не бачили чи не чули. Ці соц.опікуни мають ЗП від 10 тис. до тисячі доларів, і їздять в навколосвітні подорожі по намолених святих землях.

А скільки таких фондів і організацій, які просто виманюють гроші шляхом шахрайства, начебто збирають кошти на лікування якоїсь дитинки, іноді й справді збирають на лікування і 10ту частину вручають потребуючій стороні.

Як ці люди ночами сплять, кошмари їм не сняться, совість не мучить, карми не бояться, а ви як вважаєте?

І звісно ж є ті, справжні, чесні милосердні люди, які дійсно займаються благодійництвом, і нічого не потребують в бартер,( і іноді вони зовсім не афішують про свою благодійницьку діяльність). Та на жаль, таких людей значно менше.



olya.nyzhnyk
Olga Kovalchuk

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації