Цей інструмент називається полімеразна ланцюгова реакція (PCR). ПЛР не є інструментом медичної діагностики, що працює за принципом «так або нетак». Це багатофункціональний інструмент молекулярної біології. Тобто для його використання і інтерпретації отриманого результату потрібно мати більший об’єм мізків ніж зазвичай спостерігається у стандартного медичного лаборанта.

Що маємо по факту. Спочатку барановірусники носилися зі ступою «золотого стандарту». Ніяким золотим стандартом ПЛР ніколи не була. Про це знали мінімум з часів першої «атипової пневмонії». І чим більше рвачів лізуть зі своїми барановірусними мізками в тонкі матерії молекулярної біології тим гнітючішим буде результат.

Далі – більше. Інструмент виявився занадто складним та вимагав багато часу. Мудрагелі, що перекваліфікувалися у вчені комерсанти, зразу ж знайшли геніяльний вихід – викинути перехресну перевірку. В початковій методі ПЛР для пошуку барановірусу використовувалось три його унікальні фрагменти. Нахєра так багато? Збільшимо кількість протестованих втричі і зекономимо на пробірках (!), якщо будемо шукати всього один фрагмент та й той у іншому місці.

Стала забагато тестів з неоднозначним результатом? Так барановірусна геніяльність не має меж. Інструмент PCR має в своєму арсеналі регульований "коефіцієнт підсилювання". Збільшимо його з 30 до 40 і матимемо чудесно надійний результат. А те що тепер за результатами такого тестування рвачі необгрунтовано завищують кількість «хворих» в рази – так за кожного ж заплотють. Злиденним країнам не вистачить оптимізованих лікарняних місць? Викинем під сраку інших болящих. Суцільна економія!

overko.stepanchuk
Overko Stepanchuk

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації