Під статтею про барановірус в картинках на цьому сайті знову почалася дискусія про намордники. Барановірусники не вірять дослідженням CDC про кількість інфікованих намордниконосців, але з радістю тицяють опонентам під ніс рекомендації цього ж CDC, що маски тіпа треба носити. При чому самі явно цих CDC рекомендацій не читали, а тілько малюнки роздивлялися. Інакше зрозуміли б, що їх аргументи із серії «ти їм про смажене, а вони про тобі про печене».

Отже, метою дослідження «Community and Close Contact Exposures Associated with COVID-19…» було виявити шляхи розповсюдження барановірусу. Зокрема, як впливає наявність в близькому оточенні барановірусних хворих на ймовірність підчепити болячку. Несподіваним результатом виявилось те, що «In the 14 days before illness onset, 71% of case-patients and 74% of control-participants reported always using cloth face coverings or other mask types when in public.» Цікаво, що більше захворіло серед тих, у кого не було барано-хворих в близьких контактах. Але це мабуть тому, що вони рідше миють руки і мутатор. Цей факт виявився дуже неприємним для дослідників, адже, як справедливо талдичать барановірусники: CDC рекомендує.

Тому авторам прийшлося викручуватися і базарити за місця «where mask use and social distancing are difficult to maintain». Така фігня, що в наморднику 24/7/366 ніяк не проживеш, а барановірус тільки й чекає, щоб піймати роззяву за хобот. Навіть у сортирі. Навіть коли в той сортир барановірусний пацієнт не заходив.

Тепер, що ж CDC каже про маски.

Пункт «А» – «Your mask helps protect those around you». Тобто, нічого харкати на інших людей, якщо хворий. Абсолютно вірно. Хворий – сиди дома і безкарно харкай на родичів, як на картинці з двома «головящімі говоря». До речі, ця картинка, як і все подальше обговорення цього дослідження є чистісінькою маніпуляцією. Насправді було досліджено ефективність захисту намордника від бухикаючого хворого і Капітан Очевидність показав, що не треба лізти своїм хоботом до того слинявого рота. А бухикаючий хай начепить намордник і нічого не розповсюджує. Якщо ж не має кашлю – то нічому і летіти. Хіба що ось так


Пункт «Бе» – «Your mask offers some protection to you»* (див. Upd1). Тобто намордник дає якийсь захист, якщо ви ще нічого не підчепили. Якийсь. В деякій мірі. Можливо. З ймовірністю 25–30% відтягне інфікування. А з ймовірністю 70–75% ніхрєна не відтягне, але цього CDC пересічним американцям вже не скаже.

*Upd1. Буквальний переклад "Ваша маска пропонує вам певний захист". - Що ж, дякуемо за пропозицію.

Далі в рекомендаціях ідуть цікаві картинки для людей з особливими розумовими потребами.

***

Анекдотичні новини: «Ковид на заводах по выпуску одноразовых перчаток» (на тій сторінці спочатку йдуть новини про Англію, про попів, треба трішки пару сторінок пролистати донизу). «Тамбовский пороховой завод локализует выпуск нитриловых перчаток за 1,5 млрд рублей». Кацапам тепер повний капець, адже їхня гебня діагностує терористів і по слідам нітратів на руках. Тепер ці сліди будуть у всього населення, оскільки неносіння пєрчаток є там адміністративним порушенням.

overko.stepanchuk
Overko Stepanchuk

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації