site.ua
член клубу

Масове обурення щодо нагородження президентом судді Г. Зубця, котрий свого часу за СРСР засудив дисидента Валерія Марченка (та, враховуючи хворобу останнього - прирік його на смерть у муках), насправді виглядає нещирим.

Тут варто нагадати, що сам Марченко досі не є Героєм України. Литвин, купа проросійських колаборантів лишаються "героями", а Марченко - ні.

І нічого дивного у цьому символізмі немає. Адже та Україна, що була урочисто створена 1991 року - це не "Україна Марченка", це, швидше, "Україна Зубців".

Нагороджуючи опосередкованого вбивцю Марченка - Григрія Зубця, президент ніби говорить всім: "Допоки ви в команді - вас будуть лише нагороджувати".

Кланова пострадянсьва Україна - це не держава, за яку боролися дисиденти. Це логічне продовження СРСР, яка можливо колись і справді стане Україною, але навряд чи швидко та легко.

Це країна, в якій судді, які виносили вироки на замовлення КПРС, так само успішно виносили вироки на замовлення "Адміністрації Президента".

Це країна, в якій колишні партократи створювали нові партії та проходили у парламент уже як "демократи".

Це країна, в якій продовжувалася тотальна брехня на всіх рівнях.

Не дивно, що така Україна нагороджує "Зубців", бо це - їх Україна. Поки що.

І не треба казати про "поганих бояр, які "підставили" президента. Швидше за все, вони взагалі не задумувалися про результати. Вони, нинішня "еліта", у масі взагалі не знають, хто такий - Валерій Марченко. Адже вони - вихідці з іншого боку барикад. Вони знають Зубця як відданого служаку будь-якої влади, а Марченко їм взагалі не знайомий.

І це теж символічно, бо нагороджують у нас зараз, як і раніше, не людей, спроможних на ДІЮ, на ЗВЕРШЕННЯ, а лише "служак". За вислугу. З нагоди свята.

Ми можемо оголошувати декомунізацію ще мільйон разів, але Україна, в якій автора вироку дисиденту, який боровся за незалежну Україну, нагороджують державною нагородою з нагоди "професійного свята" - це тотальний "совок", що застряг в УРСР часів Брєжнєва.

petr.oleschuk
Петро Олещук

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації