Депутат Львівської обласної ради від ВО “Свобода”, заступник голови Верховної Ради України 7 скликання Руслан Кошулинський розкритикував місцеву та центральну владу за неефективну роботу з організації боротьби із коронавірусом і запропонував скерувати премії топ-чиновників на доплати медикам.

Доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології Львівського національного університету ім. І. Франка Анатолій Романюк:

Я думаю, що Руслан Кошулинський має добрі шанси вийти в другий тур. Він має вже досвід балотування на посаду мера Львова і, крім того, я думаю, він має своїх виборців.Це люди, які підтримують ВО “Свобода”, або безпосередньо виборці, які ідентифікують себе з націоналістичними поглядами. З цієї точки зору, Кошулинський має досить великі шанси виходу в другий тур, а як буде в другому турі, залежатиме від консолідації голосів проти чинного мера. Також додам, що особистий рейтинг Руслана Кошулинського значно вищий, ніж у “Свободи”. У цій ситуації він мусить продемонструвати виборцеві, що він не тільки кандидат від “Свободи”, а й представляє широкі кола львів'ян.

Партійна думка

Голова фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Маркіян Лопачак:

Я знаю Руслана більше 20 років. Основна його риса - це відповідальність. Він людина, яка завжди відповідає за свої слова. Політики, особливо перед виборами, говорять те, що люди хочуть чути. Зрозуміло, що ці речі потім не виконуються, немає жодної політичної відповідальності за це, але це допомагає набрати якісь додаткові бали. Руслан завжди говорить те, що є насправді, а не тільке те, що хочуть чути виборці. Він не така людина, він завжди притримується позиції правдивого розуміння ситуації і ніколи не лукавить. Крім того, він щиро притримується таких життєвих цінностей, як мова, розуміння своєї держави, нації. У нього є чітке уявлення, починаючи від свого будинку, вулиці, міста до всієї України, у якій країні він хоче жити. Я думаю, що такі риси характеризують його як якісного, щирого та ефективного політика.

Конкурентна думка

Народний депутат України від “Європейської Солідарності” Микола Княжицький:

Я не дуже близький з Русланом Кошулинським. Ми знайомі, я знаю його як політика, був разом з ним на Майдані. Ми були в спільній проукраїнській опозиції. Загалом, я позитивно до нього ставлюся, але очевидно, що ми у конкуруючих партіях і я підтримую Олега Синютку. Але знаючи, що основним конкурентом для Синютки є Садовий, ця конкуренція з Кошулинським не накладає жодного відтінку на моє позитивне ставлення до нього.

Ініціативи, які підтримав

У 2012 році депутат обіцяв зобов'язати осіб, які вивели капітали в офшори, повернути їх в Україну та сплатити з них усі податки. Три народних депутати від «Свободи» (Кошулинського серед них не було) реєстрували в парламенті законопроєкт про повернення капіталів, що перебувають в офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або мають пільговий режим оподаткування. Але за час роботи сьомого скликання Ради його не розглянули. Як кандидат у президенти Руслан Кошулинський обіцяв ухвалити пакет законів про повернення капіталів з офшорів.

Як кандидат у народні депутати обіцяв заборонити приватизацію стратегічних підприємств і повернути в державну власність раніше приватизовані (і в статусі нардепа нічого для цього не зробив).

Запевняв, що поверне в комунальну власність підприємства-монополісти електро-, газо-, тепло- та водопостачання.

Також обіцяв заробітчанам умови для повернення в Україну.

Особливу увага приділяв українській мові. Наприклад, Руслан Кошулинський хотів зобов'язати всіх державних службовців використовувати українську мову на роботі та під час публічних виступів. «Свобода», і зокрема Р. Кошулинський, уже обіцяли це в 2012 році. Раді пропонували внести зміни до закону «Про державну службу», але розглянути їх не встигли.

ЗМІ про кандидата

Точка доступу” опублікували досьє на Руслана Кошулинського. Розповіли про службу на Донбасі, депутатську діяльність, декларації та передвиборчі обіцянки.

“Дуже не хочу, щоб мій військовий досвід я передавав би своїм дітям чи онукам”, - поділився в інтерв'ю для “Еспресо” Р. Кошулинський. Також він розповів про свій життєвий шлях, досвід у політиці, поділився амбіціями та мріями.

Вголос” повідомляв, що депутат Львівської обласної ради від ВО “Свобода”, заступник голови Верховної Ради України 7 скликання Руслан Кошулинський розкритикував місцеву та центральну владу за неефективну роботу з організації боротьби із коронавірусом і запропонував скерувати премії топ-чиновників на доплати медикам.

РЕКЛАМА

Кандидат в депутати до Львівської міської ради та кандидат до Львівської районної ради Дмитро Чунис

Сихівчани підтримують Дмитра Чуниса, як кандидата до Львівської міської ради

Посилання на

проморолік Дмитра Чуниса

проморолік Дмитра Чуниса

проморолік Дмитра Чуниса

https://www.facebook.com Дмитра Чуниса

Публікацію підготував Роман Шуховський

roman.mamchur
Роман Мамчур

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації