Нещодавно Голова СБУ лейтенант Баканов заявив, що законопроект Верховної Ради, який має заборонити співробітникам СБУ і кандидатам на роботу в СБУ мати близьких родичів – громадян держави-агресора Росії, є дискримінаційним. Потім в інтерв'ю він каже, що «говорячи юридичними термінами, це положення суперечить конституційному та міжнародно-правовому принципу недискримінації за ознакою національності». Свідомо перекручуючи факти і плутаючи терміни «національність» і «громадянство», далі він несе повну ахінею про можливу в майбутньому, на його думку, «законодавчу ініціативу щодо позбавлення українського громадянства тих, в кого є родичі в Російській Федерації. Або навіть нашиття зірок їм на одяг...».

Постає питання, чому співробітники СБУ просто не хочуть відмовитись від своїх російських родичів. Як це нещодавно зробив генерал-майор Семочко - колишній голова столичного СБУ, а зараз заступник керівника Служби зовнішньої розвідки України. І невже серед кандидатів на роботу в СБУ важко знайти таких, у кого немає родичів - громадян Росії? Враховуючи те, що 87% співробітників кримського СБУ після окупації Криму отримали російське громадянство і стали співробітниками ФСБ, така позиція Голови СБУ не є дивною. Також можна зробити припущення в стилі Баканова, що можливо в майбутньому такі співробітники СБУ тільки й чекають, коли відбудеться російська окупація України, щоби стати ФСБшниками і отримувати більшу зарплату. Адже на своїх форумах тема невеликої зарплати в Україні є топовою для них. Можливо багато хто зі співробітників СБУ вже є ФСБшниками, тим більше, що Путін нещодавно дозволив ФСБшникам мати громадянство інших країн (читай - України). І такі співробітники, зокрема, колишнього кримського СБУ після успішної здачі Криму Росії, знову назначаються на керівні посади СБУ в Україні. Щоби продовжити свою успішну місію. Успішну з точки зору Росії.

Ще один приклад успішних офіцерів СБУ - колишніх керівників Луганского управління СБУ, в якому був організований штаб проросійських сепаратистів. Казкова розповідь генерала Петрулевича і полковника Животова про щасливу втечу з цього штабу в інтерв'ю Гордону дуже подібна до казкової розповіді російських "туристів" із ГРУ Боширова і Петрова про Солсберецький собор в інтервью Симоньян.

P.S. Сьогодні СБУ (чи може правильно вже назвати ФСБУ) провело обшуки в Музеї Революції Гідності.

sergiy.kravchuk
Сергій Кравчук

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації