Що ми вимагатимемо на Варті на Банковій 8-9 грудня?

Вчора Рух Опору Капітуляції чітко окреслив вимоги до президента на «нормандський саміт». Вони є наступними:

1. Керуватися винятково Конституцією України і Законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”. Неприпустиме впровадження особливого статусу для цих областей.
2. Початок політичного врегулювання на окупованих територіях, включно з виборами, має розпочатися лише після повного виведення окупаційних військ і відновлення Державною прикордонною службою України контролю над українсько-російському кордоном.
3. Жодних прямих переговорів України з представниками окупаційних адміністрацій «ДНР» та «ЛНР».
4. Необхідно внести на порядок денний у рамках “нормандського формату” питання про деокупацію Криму. Жодного послаблення санкцій проти Росії до звільнення Криму.
5. Неприпустима прив‘язка переговорів щодо «мирного» врегулювання з переговорами щодо газових та інших оборудок з Росією, включно з відновленням прямої закупівлі газу у «Газпрому».

Чи вимагаємо ми імпічменту президента, відставки кабміну, дострокових виборів ВР?

Ні, поки таких вимог нема. Так, нас дуже непокоять заяви і наміри влади. Але більш жорсткі вимоги будуть в тому випадку, якщо капітулянтські наміри влади перейдуть в площину конкретних дій.

Що ми робимо 8 і 9 грудня?

Акція Варта на Банковій – це не лише на ніч. Ми маємо стояти і 8, і 9, поки не буде чіткої інформації з Парижу щодо того, що нам привеЗе преЗедент.

Просимо памятати про те, що маємо стояти не годину й не дві, відповідно готуватися й відповідно вдягатися.

Це акція попереджувальна, яка має вплинути на рішення президента. Ми не з тих, хто понад усе хоче, щоб президент будь що привіз капітуляцію. Навпаки, ми хочемо з Парижу тільки гарних новин!

Що далі?

Якщо президент все таки привезе нам капітуляцію, наш протест буде безстроковим.

Чи буде Майдан в тому вигляді, що був в 2014 році?

Майдан цілком може бути. І він може бути як у "класичному" форматі, та й в іншому.

Коли діставати шини?

Поки шини не дістаємо. Але бажано їх не відкладати далеко, а тримати під рукою. Втім, поки не починаймо різких рухів. Бережіть сили, бо, відчуваю, вони вам знадобляться в ближньому майбутньому. Слідкуйте за інформацією на офіційній сторінці РОК – настане час і ми всім про все повідомимо.

Як ми ставимося до партійних акцій проти капітуляції?

Нещодавно 3 фракції – ЄС, Батьківщина і Голос – прийняли спільну заяву щодо тих «червоних ліній», які не має перетнути президент під час саміту в Парижі. Ми однозначне вітаємо це рішення. Намір провести віче в суботу, які ці партії анонсували, теж є чудовою демонстрацією порозуміння і єднання. Ми від початку створення закликали всі – парламентські і позапарламентські - патріотичні партії до координації, запрошували на наші заходи й дуже часто знаходили відгук.

Ми підтримуємо акцію політичних партій в неділю на 13:00. А на 19:00 ми всіх, в тому числі партії, кличемо на Банкову. Ми маємо діяти спільно. Всі!

Україна у нас одна. І, до речі, путін не бачить такого президента України як Зеленський. Тим паче він не бачить президентом України Порошенка, Тимошенко, Вакарчука, Ляшка, Тягнибока та інших проукраїнських політиків. Він взагалі, хоче бачити не президента, а лише генерал-губернатора «малоросії», роль якого вже відведено Віктору Медведчуку. Певне, наші політичні лідери всі це розуміють, адже вони бачать себе на керівних посадах саме України, а не малоросії.

Ми як надпартійний рух також закликаємо прихильників всіх проукраїнських партій забути про антипатію, про чвари між собою, про те, хто за кого голосував. Ми всі по один бік – по український бік барикади, за якою – морок і мордор.

#РОК

sergiy.parhomenko
Sergiy Parhomenko

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації