Хто більш наївні люди:

Ті, хто як і я, вважають, що зрозуміла людина з заявленою чіткою позицією (з різних причин - намагання не згубити розпочаті корисні для держави справи, усвідомлення своїх помилок та бажання їх виправити або інстинкту самозбереження...) буде намагатися діяти виключно в межах повноважень, встановлених Конституцією України. А ми, громадяни, нарешті відчуємо відповідальність за свої дії та в жовтні будемо обирати народних депутатів (та партії) до Верховної Ради не серцем та за звичкою, а звернувши увагу на справи, зв'язки та те, що й як вони планують робити. І всі разом, кожен зі свого боку, будемо впливати на дію влади (хоча депутати дуже часто забувають що вони також влада - законодавча, навіть коли перебувають в опозиції), помічаючи та вказуючи на недоліки в діях представників кожної з гілок влади - законодавчої, виконавчої, судової. А з часом вибудуємо таку систему взаємної співпраці яка стане звичною та непомітною, точніше такою, яка буде працювати на користь всім, а для нас це вже буде нібито так і має бути, просто нормою життя - закони, які виконуються не тому, що покарають, а тому. що вони правильні. І виконувати їх треба, бо тоді все виходить добре, а в разі порушення - навпаки.

Або ті, хто вважають, що людина з мутною позицією, мутним оточенням, мутними планами, мутними підходами до виконання цих планів, раптом почне діяти чесно та прозоро.

P.S. Популярним вираз "СЛУГА НАРОДУ" став після виступу Сталіна на передвиборчих зборах у Большому театрі 11 грудня 1937 року: «Депутат должен знать, что он слуга народа». Пізніше це словосполучення часто використовувалось на передвиборчих плакатах радянських часів. Тож "уперед, до світлого майбутнього".

serhii.kiiko
Сергій Кійко

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації