site.ua
член клубу

СЕКРЕТНИЙ ДИСТАНЦІЙНИЙ СЕМІНАР ДЛЯ ПОРОХОБОТІВ.

Посуб'єктний аналіз комунікаційних процесів.

Чи чули ви таку фразу: "Ви цю брехню повторюйте разом з кремлем" ?

Так, мабуть що, ви її чули. Може навіть від друзів, може навіть її повторювали. Може навіть багато разів.

Так от, стосовно такої фрази-наїзду.

1. Якщо, скажімо по телевізору якась пані, повторює бездумно і некомпетентно брехливі фрази московських агітаторів, то з нею з цією фразою, - все гаразд. І такий широко відомий випадок дійсно був. Фраза правильна адекватна і дієва. У дуже поодиноких випадках.

2. Але уявімо собі таку ситуацію, коли якийсь український патріот-1 почув цю фразу, і потім говорить її з приводом чи без привода іншому українському патріоту-2. Тут ситуація значно складніша.

Так дійсно, може таке бути, що патріот-1 чув цю фразу від кремлівських агітаторів спочатку, а потім почув її від патріота-2. Це варіант без умисною брехні патріота-1. Але навіть і так тут є багато варіантів:

- ця інформація може бути правдива, а може бути неправдива,

- патріот-2 міг взяти цю фразу як з московського зомбі TV, так і з життя або з інших джерел.

2 * 3 це вже шість варіантів. І з цих шести варіантів П'ЯТЬ виявляються брехнею і наклепом патріота-1 на патріота-2.

Уявіть собі реакцію патріота-2 ...

Особливо печально виходить, коли інформація-то правдива.

Коли є якийсь недолік, прокол у твоїй діяльності, тоді тобі про нього може сказати чесний товариш, доброзичлива нейтральна людина, і дуже зрозуміло, що тебе будуть тикати носом в це вороги. У цьому випадку немає нічого такого, що хтось за кимось повторює. Слова кожного просто виходять з твого вчинку.

У цьому випадку, ця твоя фраза стає абсолютно дурачкуватою.

Так вона залишається хлестким риторичним прийомом, щоб спробувати заткнути опоненту пельку, та заодно заявити, що ти патріот.

Але від цього, начебто, тактичного маленького успіху залишаються величезні стратегічні проблеми. ВЕЛИЧЕЗНІ !!!

Особливо, коли це публічно, коли це читають чи чують багато людей, а потім ще з'ясовується що інформація була достовірна. По життю ця ситуація найчастіша. Бо не часто реальні патріоти повторюють брехливі кремлівські зомбілки. Вони взагалі, майже не дивляться рф-зомбі-TV. Особливо ця фраза небезпечна, коли ти говориш з людьми більш компетентними за тебе. Так значно збільшується вірогідність, що вони більш і точніше проінформовані за тебе.

ВИ РОЗУМІЄТЕ, ЩО СТАЄТЬСЯ, КОЛИ ПАТРІОТА НАЗИВАЮТЬ АГЕНТОМ ВОРОГА?

А стається от що. Патріот-2 стає вже твоїм ворогом, він наврядчи коли, тобі таке вибачить. Для багатьох людей, котрі чули і знають правду, ти стаєш непристойною людиною, не рукопожатним. Коли людина стає після такого "брехливим абсурдним наклепником", говорячи пристойною мовою, повернутися потім до якогось авторитетного стану, статусу, - майже неможливо.

Поруч з цим ідіотизмом, стоїть дуркувата спекульська псевдо-логіка:

"Я - ворог сатани, і якщо ти мене критикуєш, чи зі мною змагаєшся, значить ти - друг сатани."

Після таких спекульських виходок, тобі просто неминуче починають плювати в обличчя. При чому - дуже багато людей.

І намагатися ухилятися треба буде дуже довго і дуже важко. Ти стаєш для патріотів, бєсноватим полудурком-ворогом-наклепником, а для сторонніх глядачів, просто - клоуном.

Цей урок, здавалося б очевидний, на жаль є дуже актуальним. Я взагалі спочатку думав, що такі дурнуваті прийомчики запровадили серед порохоботів якісь вороги, агенти фсб. Але потім просто пригадав, що це - дурнувата словесна тактика самого Порошенка. Це мабуть з нього багато хто став брати цей жахливий приклад. Немаловажно, в тому числі цим ідіотизмом, він почергово зробив своїми непримиренними ворогами: лідерів Майдану, людей яких сам призначав та запрошував працювати і в уряд, і на губернаторські посади, і багато інших. Це ж просто на Ваших очах, він перетворив підтримку більшості для обрання в першому турі, на жалюгідні 5,5% депутатів парламенту від п.ЄС. Статус називається - переможений "клоуном без будь якого досвіду". Особливо феєрично було: "Ой, я Вас називав "агентом Путіна" не по-справжньому! Вибачте."

І тепер, дехто бєснується в інсінуаціях, що 75% чи 94% українців це - "не українці", а тільки він є "справжній українець". І при такому підході, чомусь, дуже важко знайти собі хоч одного союзника. Після такої кількості вчорашніх друзів, які тебе зненавиділи, люди не хочуть з тобою мати справу, просто про запас, з обережності.

А я ще тоді за часів бунту Саакашвілі, не міг зрозуміти, звідки у людей так швидко з'являються така неймовірна ненависть до Порошенка ... після учорашньої дружби. Але зараз коли такі ідіотські бидло-манери розповсюдилися серед "5-відсоткових гегемонів", і вони сиплють на патріотів і порядних громадян, такі звинувачення наліво і направо, у відповідь на будь яку критику, то я вже це добре розумію, що то за ненависть. Одного такого ідіотизму у комунікації достатньо, щоб викликати величезну ненависть. Навіть у віртуальному спілкуванні це відчувається, що вже казати про реальне?

Отакий маленький урок стосовно розумної комунікації. РЕ-АЛЬ-НО ДУМАЙТЕ !

..........................

Аааа, ... так, до безплатного семінару ще потрібна надбавка, безплатне домашнє завдання!

Ловіть:

1. Якщо Вам учора здавалося, що Ви приєдналися до патріотичної більшості, до серця і базису нації ...

А потім, щось там відколювалось, відколювалось, відколювалось. Запрошувалось, але потім, все одно відколювалось, відколювалось. А потім виявляється, що це сила, яка має 5,5% представництва в парламенті. То де Ви зараз насправді знаходитеся? У ядрі? Чи у переферійних п'яти відсотках? Як впливає час, дії-наслідки на цей статус? Як Ви відчуваєте?

2. Які вони більше? Партії? Патріотичні? Чи олігархічні? Чи привладно-приліпальні? Чи зріслі з тричі перефарбованої партії-2001 ? Чи з кумів і з підприємств? Чи з минулих апаратно-наближених? Чи є лідери? Чи є інтелектуальна прислуга магната?

3. Чи нормально, чи морально вийти з партії коли розумієш що вона піддалася ерозії, неадекватній ворожнечі з власним народом ?

4. Коли здається, що всі повторюють за кремлем якусь тобі критику, то як з'ясувати хто перший це сказав, і звідкіля кожен дізнався ? І чи може хтось тобі це сказати, взагалі, не знаючи нічого про "слова кремля"?

Можете написати тут. А можете просто відповісти для себе.

.........................
Ще, мабуть, що до цього потрібно додати, це якщо ви почуєте, що хтось вам таке каже("повторюєш методичку кремля") , - не поспішайте ненавидіти. Скоріш за все, це просто, - глупа людина, яка спочатку почула на на рф-тіві а потім від вас і зробила такий глупий "висновок". Чи скоріше всього повторює те що чув від Порошенка, "круту фразочку партії".
Загалом-то, - навіяло. Хотів полаятися. Потім думаю дай краще зроблю нормальний корисний для злагоди і примирення семінар. Може хтось примириться з народом.
.....................

( Цим навіяло:
К.О.: "Так, дбайливо зібрана вся брехня та фейки, які генерувалися луб'янкою і поширювалися ЗМІ Медведчука-Фірташа-Коломойського"

або таким:
R.D.: "Голос - это всем понятно. Голос- это проект, который топчется по тому же электоральному полю что и ЕС, декларирует те же идеи, но по сути не имеет ничего явно сформулированного. ... Попытка собрать всех зрадофилов..."

[С.Г.- "ті самі ідеі", це - "ничего явно сформулированного" і "Попытка собрать всех зрадофилов", якось дивно звучить, комічно навіть.]

)

serhiy.grigorovich
Serhiy Grigorovich

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації