site.ua
член клубу



Що реально і вкрай негайно, життєво потрібно Зеленському, і Україні, і всім патріотам від Америки і Байдена прямо зараз.

Усілякі далекі мрії про НАТО, про "пріоритетний союзник Сполучених Штатів", про "закрити Північний потік 2", ...

неодмінно будуть розбиватися об жорсткі реалії:

- неготовність конкретних людей у теперішніх елітах Сполучених Штатів Європи йти на жорстку чи військову конфронтацію з рф,

- неготовність германських літ настільки жертвувати своїми економічними й енергетичними інтересами,

- недовіра в деяких колах до Зеленського і його команди,

- недовіра до того, що Україна, український державний апарат і українська армія просякнуті великою кількістю російських агентів, пред-агентів, полу-агентів, потенційних агентів,

- розуміння західними елітами того, що до транзиту влади в рф не так далеко,...

Тобто про все це можна і необхідно говорити, але тільки опціонально, НА ДРУГОМУ ПЛАНІ, як про перспективу майбутнього, чи можливу перспективу для деяких кіл. І ці справи фактично не реально зробити швидко/негайно

Головне, що зараз життєво НЕОБХІДНЕ І РЕАЛЬНЕ, це - створення чисельних американських невеличких військових баз у відповідних місцях

- сходу і півдня, півночі України,

- у важливих місцях інфраструктури та управління (хоч у маріїнському парку).

Вони мають бути підкреслено БЕЗПЕЧНІ для рф стосовно наступальної потужності, щоб бити аргументи про загрозу. Мають в найменуванні і в декількох атрибутах мати підкреслено оборонні слова. Вони можуть бути розташовані у ключових місцях транспортних розв'язок, щоб заважати можливому наступу. Там може бути по парі американських офіцерів чи солдатів загалом-то, фактично (залежить від місця). Але не всього! Офіційна чисельність має бути засекречена. Фактично там має знаходитися біля декількох десятків-сотень військових, можливо змішаних, з різних країн контингентів (у тому числі значно українці), - підкреслено НА АМЕРИКАНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ БАЗАХ. Можливі деякі маніпуляціі формою одягу ("фірмовий" одяг бази чи баз, курсів, ...). Там мають бути якісь досить жорсткі локальні місцеві артилерійські зуби, ... Мають будуватися бомбосховища і засоби кругової оборони, підземна інфраструктура.

Такі бази можуть досить ефективно використовуватися для міжнародних навчань і вишколів і ще для декількох вигідних цілей.

Це важливо і можливо зробити швидко, таємно, масштабно, зненацька, "на ранок".

Це дуже-дуже значно, дешево і безпроблемно убезпечить Україну від можливої російської агресії.

Для таких заходів навіть не обов'язкові у багатьох аспектах законодавчі дії конгресу. Можливі два етапи швидкий терміновий без законодавчих змін і наступні кроки закріплені законодавством. Таку задачу реально вирішити/реалізувати за тиждень! Це перше.

Друге, - це вирішення газових питань. Зараз уряд веде Україну у зимовий опалювальний сезон потенційно як у прірву. Це реально можливо, - налагодити технологічне співробітництво у сфері видобутку газу і силами Нафтогазу значно підвищити власний національний видобуток. Чи силами спільних з Нафтогазом підприємств, чи просто американськими підприємствами.

Це стосується як звичайних, так і сланцевих родовищ.

Не вирішувати це питання зараз негайно і масштабно, - це повний злочинний інфантилізм, робота на знищення держави. Ловлею уявних чарівних метеликів з зупинкою "північного потоку-2", ці реальні дії не заміниш.

serhiy.grigorovich
Serhiy Grigorovich

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації