site.ua
член клубу

Всі ми знаємо, що український бізнес скрізь чорний і тіньовий та працює виключно заради збитків. От у ЄС чи США, наприклад, люди займаються підприємництвом заради надприбутків, а у нас – така специфіка.

Якби я була адвокатом тих злісних буржуїв, які чомусь називають себе "малий та середній бізнес", я би сказала, що збитки у суб'єктів господарювання через високі податки, непрозоре законодавство і загальний занепад економіки. А працюють вони ще досі, із збитками, виключно заради того, щоб люди (наймані працівники) не втратили роботу. Але всі ми знаємо, що альтруїзм буржуям не відомий ізбитки у декларації вони формують виключно, щоб позлити кристально чесну ДФС та надзвичайно турботливий Уряд.

ДФС України стоїть на варті інтересів суспільства і викриває факти ухилення від сплати податків нечесними бізнесменами. Ось, на одному з бухгалтерських форумів, обговорюють кмітливість та винахідливість працівників ДФС по боротьбі із правопорушниками:

Якщо Ви гадаєте, що такі прохання працівників ДФС не можливі, то Ви помиляєтеся. Вірніше, раніше це було своєрідною нормою. Як зараз, я точно не скажу, але бухгалтери, як ми бачимо, обговорюють.

Якщо Ви - бухгалтер, або хвилюєтеся за долю свого сусіда-підприємця Василя Петренка, який має невеличку збиткову фірму, я Вам раджу - здавати декларацію із реальними показниками. На всі ввічливі та недуже "прохання" працівників ДФС просіть письмові звернення. Кажіть що Ви не можете виправити у себе збитки на прибутки виключно за телефонним проханням – тільки за письмовим. Як правило, тоді чесні охоронці податкових надходжень бюджету від Вас відстануть (у найгіршому випадку – прийдуть на перевірку, але для цього їм треба знайти відповідну норму у ПКУ – зверніть увагу на ст.78, чи підпадаєте Ви під неї).

Якщо ж Ви підпадете під чари телефонних нав'язливих дзвінків і подасте декларацію із збитками, виправленими на прибутки то:

  • Вам доведеться платити податки зі збитків, так як Ви задекларували прибутки;
  • Вас можуть притягнути до кримінальної відповідальності. А це значно гірше, ніж постійне скиглення працівника ДФС, з телефонної слухавки.

Якщо Ви не вірите мені, то повірте чесному та прозорому пану Р.М.Насірову http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-konsultatsii/konsultatsii-dlya-fizichnih-osib/64154.html

Якщо Ви гадаєте, що працівники ДФС дзвонять Вам з чистого альтруїзму і бажання наповнити бюджет для АТО, без відома пана Романа Михайловича, скоріше всього, Ви помиляєтеся. Не дарма ж "ДФС оголосила справжню війну тіньовому бізнесу" http://www.visnuk.com.ua/ua/news/id/2324 .

tery.tavrenko
Tery Tavrenko

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації