site.ua
sandbox


Хто проводив заміну лічильника газу?

Не рекомендую робити це за власною ініціативою. Здеруть три шкури.

Січень 2019 року. Вирішили замінити лічильник на інший, без коефіцієнтів (з буквою Т "G4-Т"), перенести трубу на 15 см від стін для утплення, замінити котел. Вже більше 20 тис. грн пішло.
Квітень 2019. Замовили план газифікації в квітні. Плата на картку. Чекали 3 тижні.
Червень-липень. Відпустки. Нема кому працювати. Документи поклали на низ стосів паперу (мабуть очікують плати за прискорення).
Тілесні практики тоталітаризму можна пройти в райгазах та інших держорганізаціях.

Збери ксерокопії всього обладнання і напиши на себе заяву щоб перевірили старий лічильник, обійди чотири кабінети.

Потім бонусом "технічне приймання в експлуатацію" теж за рахунок споживача.

Навіть якщо вже платив за це в рахунку за роботи і приймання.

Радники з ЄС порадили розділити газопостачання на три контори. Поцікавтесь, що відбувається в райгазах в країні. Це якийсь приклад бізнесу по-українські. Коли в одній газконторі сидять представники 3-4 приватних компаній і ФОПи на зарплатах 5-7 тис. гривень і вимагають купу ксерокопій для кожної з трьох контор.

Працівники собачаться і ворогують між собою. Споживач газу має бігати по кабінетам і заносити документи з кабінету в кабінет. Це така радянська організація бізнесу чи українська?

Все почалось три роки тому з запровадження директив ЄС про розділ газопостачання на три "компоненти".

Споживач має разів 15-25 з'їздити в "газконтору", завезти 3-5 комплектів ксерокопій, оплату робіт по проекту розбито на 10+ платежів. Без оплати одного платежу не інформують про кількість і розмір наступних. Якийсь рекет, шахрайство.
11 вересня 2019. Річниця теракту в США. Нарешті приїхали двоє робітників і за день виконали всі роботи! Зняли старий і встановили новий лічильник, перенесли трубу, переварили. Цей день настав!!! Радість була недовгою. Сказали, що без опломбування користуватись газом не можна!
Середина вересня. Прийшли, зняли показники лічильника. Прислали людину для цього з Ірпеня в Бучу. Замість того щоб опломбувати і дозволити користуватись газом. Сказали, що перекриють кран і опломбують, бо "не положено", користуватись газом з новим лічильником, поки не перевірять старий. Потім розпломбують кран і знову опломбують лічильник!

3-4 жовнтня Хочуть ще за 1500 грн за наш рахунок перевірити старий лічильник на "втручання, магніти, тощо". До результатів цієї перевірки два тижні не опломбовують новий. Користуватись газом до опломбування забороняють.
9-10 жовтня. З'їздили в Боярку на експертизу, втручання не було.
Чекати близько двох тижнів, без можливості користуватись газом, бо бюрократія, схеми. Сервіс по-новому.

Втручання не було, тож експертиза була безплатною. Це радує.

Якщо можете почекати з заміною газового обладнання(лічильник, котел, колонка, перенесення труб) рік, то краще почекайте. Жінка вже п'ятий місяць вже "воює" з Київоблгазом, Ірпіньгазом та їх шаражкіними конторами.

Рахунки через viber вручну відправляють і це "послуга", людина вже "винна хабар, подяку". Інакше треба самому їхати в райгаз, стояти в черзі за паперовим рахунком, потім шукати де його оплатити. Таких рахунків близько десятка, і два-три десятки відвідувань газконтори.

Це ЄС таке порадив чи Коболєв, Фірташ, Гройсман і Льовочкін вигадали три роки тому?

Хто ліквідує бардак в країні?

#Ірпінь.

#лічильник #газ #нафтогаз #уряд

P. S. лічильник опломбували 24 жовтня, перший пуск котла 25 жовтня. Дякую за увагу!

Дякую всим, хто допомогав в нелегкій роботі по реконструкції. Цей текст в різний час було поширено серед членів кабміну, в твітерах "Нафтогазу", ВРУ, прем'єра Гончарука.

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації