site.ua
sandbox

За що можна подякувати Петру Порошенку та його політологам? За спробу створити, об'єднати націю. "Армія, мова, віра".

Це не просто передвиборчий лозунг. Це дороговказ на майбутнє. Тільки так будується національна держава: одна віра, одна мова, всі мають служити в армії.

Що роз'єднує українців останні 30 років? Перелічу основні вади багатовекторності. Релігія, країна проживання сплати податків, валюта накопичення заощаджень, мова, армія, суспільний лад. Кожен з векторів чи напрямків поділу послаблює націю, заважає успіху.

Релігія. Чи завжди порозуміються православні, греко-католики, католики та віряни харизматичних церков, буддисти, атеїсти, іудеї? Релігійні війни одні з найжорстокіших за останні дві тисячі років.

Країна проживання. Вважаєте легко об'єднати українців Канади, США, України, Росії, країн ЄС, Австралії, Великої Британії в одну націю? Вони часто один одного бачать раз на кілька років, або частіше віртуально через інтернет.

Валюта. Мати кошик валют це добре з інвестиційного погляду і спекуляцій. Але коли нація використовує долари, євро, гривні, фунти, шекелі, динари, ліри, то це викликає неминучі розбіжності. Але це не головне, з цим можна змиритись. Достатньо створити зручний фінансовий інструмент, гроші з низькою інфляцією, зручним обігом. Є методи.

Мова. Українська. Нема чого кормити російськомовних та англомовних тролів.

Армія. Всі мають пройти вишкіл, мати вдома зброю і навіть право носити її в публічних місцях.

Суспільний лад. Поки в країні кілька політичних партій, одні соціалісти всих гатунків, інші капіталісти і ліберали, решта зелені, червоні, білі, то це явний розкол нації. Це вигідно лише ворогам. Треба визначитись з державним ладом і утримувати його хоча б 25 років. Далі видно буде.

Якщо Ви хочете свободу релігій, валюти чи політичних вподобань, то Вам потрібна не нація, національна держава, а імперія з потужною пропагандою, величезними витратами на поліцію, армію, флот, авіацію, спецслужби. Це в рази дорожче.

P.S. Якщо Ви хочете швидко провести зміни в країні за 20-40 років, то доведеться знищити, репресувати, виморити голодом опонентів. Це чудово розуміли більшовики 100 років тому. Українці не зрозуміли досі.

Якщо в країні 20% націоналістів, 40% плебеїв без роду племені, 20% "русского мира", 10% прихильників "заходу"(американців, німців, французів, італійців, іспанців). То національний проєкт "не взлетить". Треба щось робити з 80% населення через пропаганду та инші методи. Або чекати 100 років "поки самі виздихають".


tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації