site.ua
sandbox

"Президентом України було поставлене чітке завдання – збільшувати товарообіг з Білоруссю до 8 мільярдів доларів у 2019 році... За минулий рік ми досягли товарообігу між Україною та Білоруссю на рівні 5,3 мільярда доларів. У 2017 році такий товарообіг становив 4,6 мільярда, а в 2016 році – було 3,8 мільярда. Тобто в нас існує стійка тенденція щорічного збільшення товарообігу на 16-20%", - сказав Кизим. "

Пропонуєте стріляти собі в обидві ноги?

Якщо зупинити імпорт товарів з Білорусі, то зупиниться експорт українських товарів в Білорусь.

Це втрати для економік на мільярди доларів. Скорочення робочих місць, банкрутство компаній, підприємств.

Нам "жмуть кишеню" $4-8 млрд в 2021-2025?

Ми готові відмовитись від ринку Білорусі і вислати ще мільйон українців на заробітки в Росію та Польщу?

Бітум для будівництва доріг де і в кого купуватимете?

Згадайте розрив економічних відносин, торгівлі в 1989-1999 роках. Погляньте на показники ВВП. Згадайте власні зарплати, стипендії, пенсії тих років. Якщо народились після 1990, то запитайте батьків!


Танці на граблях улюблена забава українців. Але напевно варто відмовитись від цієї традиції. Насамперед варто дбати про власні інтереси, експортувати більше, зберігати економічні зв'язки, не припиняти авіасполучення з сусідньою країною. Тролю українських мудаків, які через якусь незрозумілу херню хочуть втратити ринок на мільярди доларів. Білорусь це найближча до нас країна. Лукашенко не вічний, треба дивитись у майбутнє на 25-50 років.

Путін збив два літаки ЄС з поляками, голандцями та громадянами інших країн. Торгівля між ЄС і РФ триває! Імпорт з Росії більше 250 млрд євро, експорт з ЄС в Росію більше 80 млрд євро. І похуй на збитий літак, війну в Україні, анексію Криму.

Що Ви як діти малі? Білорусь щось зробила? Будьте прагматичними і дбайте про власні інтереси, висловіть глибоку стурбованість! Збільшіть експорт/імпорт до 20-30 млрд євро з Білоруссю! Це допоможе обом країнам! Білоруси і українці підвищать власний добробут.

Україна продовжує купувати товари з Китаю, хоч там режим жорсткіший за режим в Білорусі.

Якщо до влади в Білорусі прийде маріонетка росіян, ФСБ, то російські війська будуть під Києвом вже за кілька місяців.

Ми не бачимо повної картини. Не знаємо стратегій основних гравців(держав, корпорацій, банкірів, фінансистів, тощо).

Події, які поширюються ЗМІ та соцмережами, лише вершечок айсберга.

Цілі гравців і навіть стратегії приховані.

Про них мало хто знає або здогадується.

До політики США, ЄС щодо Білорусі, України, Росії варто підходити комплексно. Аналізувати стратегії на довгому відрізку в 50 минулих років. А може й всі 200 років варто брати до уваги.

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації