site.ua
sandbox


Яким чином можна організувати криптовалюту шоб центром емітування була кожна людина з певним обмеженням на день, наприклад $5?

Як організувати систему "утилізації" фінансів, бо за день 1 млрд людей емітує $5 млрд. За рік в системі з 1 млрд людей вже буде $1.825 трлн. За 10 років $18.25 трлн.

Має бути якесь рішення, що регулює процес. Центром емітування обрав людину, щоб уникнути проблем з централізованими центрами майнінгу(аналог FRS, ECB, банків).

Зараз поки бачу кілька очевидних шляхів. Зменшувати добову емісію до $1 на людину. Обмежувати кількість днів у році, в які відбувається емісія. Регулювати(зменшувати) цю кількість днів відповідно до темпів зростання грошових агрегатів.

З іншого боку є просте і ефективне рішення зробити валютою час:

$1=1 годині.

Можна організувати систему "утилізації" фінансів, бо за день 1 млрд людей емітує 1 млрд годин.

Людина зможе зробити емісію лише 1 години на добу. Зробити систему, в якій "час"(одиниця валюти) зникатиме через 1, 3 або 5 років.

Для старту можна "давати" людям 4 години на день. Або для запуску 8 годин в перший рік, 4 години в 2-5 рік. Після 5 років лише 1 годину на день.

Якщо одна година буде дорівнювати 1 одиниці валюти, а не $5, то цифри емісії будуть наступні:

За рік в системі з 1 млрд людей вже буде 365 млрд годин. За 10 років 3.65 трлн годин.

Роль і вплив мільярдерів буде мінімальним. Ілон Маск, Цукерберг, Гейтс не зможуть купити мільярд одиниць валюти, бо матимуть за рік максимум 365 годин, як і будь яка інша людина на Землі. Звичайно певні люди накопичуватимуть тисячі або навіть десятки і сотні тисяч «годин». Нема сенсу накопичувати мільярди, адже спрацює автоматичне знищення через 1, 3, 5 років. Це спонукатиме витрачати "години", замовляти товари і послуги.

Мета:
Зменшення «тертя» (податків, контролю).

Вирівнювання плати за роботу в G7 і решті країн "третього світу".
Глобальна валюта, зниження впливу курсів валют, спекуляцій, витрат на обмінні операції.


Уряди, інвестиційні фонди і банки навряд чи це підтримають. Будуть активно намагатись контролювати, перешкоджати виникненню альтернативних систем, які не перебувають під контролем урядів, банків, корпорацій.
Треба подумати над матрицею "блакитного океану".

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації