site.ua
sandbox

Світова соціалістична революція(майдан), яку чекають з 1917 року, таки буде?

Кінець капіталізму почнеться з США, ЄС чи РФ?

Ліві рухи 2013-2021рр (BLM, жовті жилети, євромайдан, тощо) влада успішно подавила і маргіналізувала.

Олігархи, плутократи в усіх державах світу отримали впевнену перемогу, надалі піднімають ціни, збільшують тарифи, торгують землею та експлуатують трудящих, не дають грабувати багаті квартали та мережі супермаркетів, бутіків! :)

Ризик втрати державності існує в більшості з 180 сучасних держав. Такі випадки часто траплялись внаслідок війн, організації керованого хаосу. Дійсно, бідні, злиденні, ображені на владу, поліцію, економічну систему люди є в кожній державі. Але вони не вміють організовувати стійкі управлінські структури як мільйонери і мільярдери.

Влада вміє перевербовувати найталановитіших організаторів можливих протестів люмпену. Але бувають ексцеси, коли керовані іноземними розвідками організатори, або група заколотників в самій владній верхівці здійснює переворот. Ви самі знаєте багато таких випадків за минулі 500 років. Від війн(переворотів, революцій) Хмельницького, Робесп'єра, Вашингтона, Лінкольна до Леніна, Кастро, Горбачова, Саакашвілі, Ющенка, Порошенка, Авакова, Яценюка. Революції у Америках, Франції, Росії зазвичай відбуваються за схожими сценаріями.


Трагедія українських революцій та війн 1140-1243, 1646-1667, 1914-1934, 1991-2021: надзвичайне захоплення грабунком панських маєтків, міст перерозподілом активів. Нездатність еліт сформувати ефективну владну модель та військо, помилки у виборі союзників, наявність потужних держав сусідів з сильнішою військовою міццю, ворожнеча всередині еліти і взаємне винищення.

Кордони сотні років змінювались, але архетипи еліт та основні проблеми залишались.

tim.vlasyuk
Tim Vlas

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації