site.ua
член клубу

На очах у шокованих киян, в режимі реаліті-шоу, розгортається рейдерсько-корупційна вистава. Оцініть рівень учасників!

Особливо поважні владоможці реалізують цілу спецоперацію, мета якої – незаконне вилучення земельної ділянки, зупинка масштабного житлового будівництва, та спроба доведення до банкрутства одного з кращих українських банків, який є утримувачем інвестицій під житлове будівництво!

Зрозуміло, такий нахабний “наїзд”, обурив як інвесторів, так і громадськість, співробітників банку “Аркада”, будівельників, журналістів…

Прес-служба АТ АК “АРКАДА” оприлюднила спеціальну заяву, де пояснюється позиція банку. Враховуючи напружену ситуацію, її варто процитувати:

“Офіційно заявляємо, що ми відновили активну фазу будівництва ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ». На сьогодні не існує жодних причин, що могли б забороняти цю забудову.
Насамперед, ми маємо повний пакет документації, яка дозволяє нам будувати й в правовому порядку вона не скасована. Наше право на це будівництво ми захистили в судах, вистояли в протистоянні з радикально налаштованими активістами та виконали всі вимоги Київського міського голови.
Здолавши такий непростий шлях з перешкодами, ми впевнені, що правда на нашому боці й не бачимо жодних підстав надалі стримувати це будівництво.

Дійсно, «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» вже має свою історію. Спочатку завадити будівництву намагалися представники ГО «Екопарк Осокорки», висловлюючи певні екологічні претензії. Враховуючи їхні побажання та унікальність цієї території, ми посилили екологічну складову будівництва ще на етапі проектування й на сьогодні цей житловий масив може стати одним з найкращих у м. Києві.

Натомість, у травні 2018 року ми отримали справжню війну, коли до протестів активістів долучився рух Київського осередку політичної партії «Національний Корпус». Це підсилило конфлікт.

Було 3 досить жорстких та агресивних напади на наші будівельні майданчики – у травні, липні та вересні минулого року. Внаслідок таких погромів постраждали люди, а будівельна компанія понесла суттєві матеріальні збитки. За фактами цих правопорушень відкрито кримінальні провадження, ведеться слідство.

Зрозуміло, що такі бандитські напади на будівельний майданчик змушували нас зупиняти будівництво на певний період, через безпеку для людей, які працюють на будівництві та тих, хто проживають поряд.

Коли до вирішення конфлікту долучився Київський міський голова Віталій Кличко, ми сподівалися, що вдасться врегулювати спірні питання.

Натомість, ситуація стала ще більше невизначеною. Очільником столиці нам було висунуто низку вимог, що зводилися лише до необхідності зупиняти будівництво. Нас змушували чекати рішення судів, пізніше проходити експертизу Містобудівної архітектурної ради, хоча вона не є обов’язковою у нашому випадку. Перешкодити забудові намагалися навіть через рішення Київради про неіснуючі борги аби позбавити права на землекористування.

Та всі ці спроби завадити допомогли нам ще раз отримати переконливі підтвердження законності цього будівництва.

Заявляємо, що ми дотримали свого слова в рамках домовленостей з Київським міським головою, і з честю пройшли всі ці випробування.

За роки своєї діяльності ми маємо авторитет, практику й всі можливості захистити себе і не раз уже це доводили. Тому запевняємо, що виконаємо свої зобов’язання перед тими, хто вклав свої інвестиції в будівництво ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Ми вважаємо, що на сьогодні червону лінію перейдено й немає жодних причин і надалі затягувати будівництво”.

Ситуацією зацікавилися журналісти. Вони поспілкувалися з інвесторами, що звернулися до правоохоронних органів, та навіть вийшли на акцію протесту!

28 січня, інвестори житлового комплексу «Патріотика на озерах» провели мирну акцію протесту під будівлею Національного антикорупційного бюро.

Вони підозрюють низку столичних депутатів у рейдерстві та корупції, відповідні факти вже виклали у своєму зверненні до НАБУ.

“Близько 450 інвесторів з різних регіонів держави вже вклали свої кошти в будівництво та чекають на свої квартири, але злочинні дії деяких осіб, зокрема й посадових, можуть зруйнувати всі надії людей на власне житло, – йдеться у заяві інвесторів – Натомість, депутати Київської міської ради на засіданнях земельної комісії розглядають питання розірвання угод про оренду земельних ділянок для забудови об’єктами житлового і соціально-побутового призначення у ж/м Осокорки-Центральні (1, 2, 3, 4, 5, 6 мікрорайону) у Дарницькому районі м. Києва, посилаючись на неіснуючий борг забудовника…”- зазначається в заяві.

На думку інвесторів, це питання розглядається на замовлення задля рейдерського захоплення.
В підтвердження цього інвестори наводять низку порушень. Зокрема, викликають питання дії громадської організації «Екопарк Осокорки», які погрожують інвесторам, перешкоджають будівництву, знищують майно забудовника та фінансуються зацікавленими особами в привласненні земельної ділянки!

За даними фактами Дарницьким УП внесено відповідні відомості до ЄРДР та зареєстровані кримінальні провадження КК України.

Окрім того, обурення інвесторів викликає той факт, що на сьогодні діючою є ухвала Господарського суду м. Києва від 25.05.2018 року по справі № 910/2902/18, за заявою ТОВ «НМТ Інвестментс» до ТОВ «Контактбудсервіс» про банкрутство.

Зазначеною ухвалою “заборонено Київській міській раді вчиняти будь-які дії щодо припинення права користування (оренди, найму) ТОВ «Контактбудсервіс» та заборонено будь-яким особам у будь-який спосіб вчиняти будь-які дії, спрямовані на втрату, відчуження, припинення права володіння та/або права користування та/або права розпорядження, обмеження розпорядження майном боржника, що належить останньому на праві приватної власності, перебуває у боржника на праві повного господарського відання або оперативного управління, а також перебуває у строковому платному користуванні (оренді, наймі) боржника; заборонено Київській міській раді та боржнику – Товариству з обмеженою відповідальністю «Контактбудсервіс», а також будь-яким особам вчиняти дії щодо дострокового розірвання, припинення договорів оренди, укладених між Київською міською радою та боржником”.

Всі ці події неабияк схвилювали столичних забудовників! Адже, виходить, що нині у них елементарно можуть відібрати вже законно оформлену землю, анулювати оренду, зупинити роботу і через суди, або рішення депутатів і чиновників, довести до банкрутства і захопити будівельні компанії!

Відповідно, впаде гігантська індустрія, у якій задіяно тисячі людей і підприємств!

Різко зменшаться податкові надходження, без замовлень залишиться низка виробничих структур, а значить, збільшиться безробіття і всі негативні явища, що спровокує справжній економічний колапс в Києві!

Чи розуміють це натхненники і примітивні виконавці, хто нищить високоорганізовану будівельну систему, що створена довкола банку “Аркада”?

Чи могли б вони створити щось подібне, чесно конкурувати, а не підло знищувати краще з того, що працює!

Хто зупинить рейдерів і корупціонерів?

Громадський комітет порятунку

viktor.trygub
Віктор Тригуб

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації