site.ua
член клубу

Європа повинна розуміти, що Україна перебуває у стані війни, має окупований Крим і частину Донбасу. Більше того, лідери ЄС мають займати більш принципову позицію по відношенню до путінської Росії.

Стартує Музейна експедиція «Балтія-19», організована Музеєм плакату України при часописі «Музеї України». Це акція народної дипломатії. Планується відкриття кількох виставок сучасного українського патріотичного плакату.

Маршрут: Вільнюс-Рига-Стокгольм-Хельсинки-Таллінн.

Учасники: доброволець 92 бригади ЗСУ, арт-директор Музею плакату Юрій Нерослік і волонтер, журналіст, директор Музею плакату Віктор Тригуб.

-Хочу висловити слова вдячності і поваги до справжніх патріотів і професіоналів з МЗС України, Послів і дипломатів з Посольств України в Литві, Латвії, Фінляндії, Естонії! — заявив плакатотворець Юрій Нерослік, — Отримали миттєвий відгук на наші листи! Особлива подяка: Яценківський Володимир Володимирович
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Литовській Республіці, 3 секретар — Дмитро Серов! Акцію дієво підтримали — Міщенко Олександр Павлович Надзвичайний і Повноважний Посол України в Латвійській Республіці, Андрій Страшний Третій секретар Посольства України в Латвії; Мар’яна Олександрівна Беца Надзвичайний і Повноважний Посол України в Естонській Республіці; Конончук Вікторія Другий секретар ПУ у Фінляндії та Ісландії! Сподіваюся і на співпрацю з нашим Посольством у Швеції… Будуть виставки у 5 країнах ЄС!

Виставковий плакатний комплект спеціально адаптований для Посольств, закордонних музеїв, діаспорних центрів…

Кілька десятків плакатів А-3, багато з яких англомовні. Роботи сучасні, яскраві. Виставка монтується практично миттєво — потрібна лише стіна…

За великим рахунком, кожне наше посольство в Європі повинне мати кілька десятків виставкових комплектів, подарувати їх активістам діаспори, виставити у місцевих музеях. Нині фундатори Музею плакату думають, як реалізувати таку масштабну акцію. Сподіваємося на підтримку патріотів!

-Коли побачив неймовірні роботи Юрія Неросліка, відразу запросив організувати виставку в стінах Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського, — заявив ректор НМАУ Максим Тимошенко, — Сподіваюся скоро запросимо на відкриття! Юрій автор кількох плакатів про Василя Сліпака, на честь якого названо Великий зал Академії! Відповідно будемо всіляко підтримувати! Патріотичний плакат дуже потрібен як дипломатам, так і для виховання молоді! Вразило, що Юрій малює чудові картини! Це дійсно художник європейського рівня! Справжній талант!

Художник Юрій Нерослік живе в Харкові. Малювати плакати почав під час Євромайдану. Став арт-директором Музею плакату. Влітку 2014 пішов добровольцем 92 бригади ЗСУ. Був у бойовій колоні, що йшла на прорив до Іловайська. Бійці потрапили у засідку, організовану регулярними російськими військами. Було багато загиблих… Втратили всю техніку…

Молодшого сержанта Неросліка контузило. Кілька днів пішки проривався до своїх…

Після госпіталя — бої під Щастям…

За ці роки Юрій Нерослік створив кілька тисяч плакатів! Його роботи в бліндажах на передовій, школах, вузах, музеях… Діаспора тримає його плакати під час акцій під ООН, в європейських столицях…

Музей плакату передав виставкові комплекти у всі основні музеї Донеччини. Персональні виставки відбулися у провідних музеях Києва…

-Дивує байдужість чиновників до творчості Юрія Неросліка! — зауважив директор Музею плакату Віктор Тригуб, — Попри наші численні звернення, прохання про друк плакатів масовим накладом — тиша або відписки. Відповідно, все тримається на власному ентузіазмі. Чесно кажучи, приємно здивовані конструктивною співпрацею з МЗС України, нашими Посольствами! Спробуємо забезпечити виставковими комплектами всі Посольства України в Європі, США, Канади… Це дійсно потрібна справа!

А поки ентузіасти відправляються в дорогу. Відповідно, поділяться враженнями від паромних переправ Балтійського моря компанії Таллинк. Подяка і туристичній компанії «Формула подорожі».

Музейна експедиція стартує!

Чекайте репортажі на сайтах інформаційного партнера — медіа-групи Українська пресова корпорація!

Музей плакату

viktor.trygub
Віктор Тригуб

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації