site.ua
член клубу

Через загрозу поширення коронавірусу і виникнення епідемії, Україна обмежує авіаційне сполучення і закриває кордони. Оголошено карантин.

Що не завадило чисельним туристичним фірмам продовжити відправляти людей на відпочинок – кардинально впали ціни. Назріває масштабна туристична криза. Тисячі людей вже перебувають у далеких країнах, деякі навіть не підозрюють про останні новини!

Події розвиваються аж занадто швидко!

Ми ж маємо недосформований уряд і абсолютно нових людей у виконавчій владі.

Лише тиждень, як створене Державне агентство розвитку туризму України в структурі оновленого Міністерства культури молоді і спорту, яке вже розділене, знаходиться в процесі чергового поділу і не має міністра! Це знову Міністерство культури…

Мар’яна Олеськів, Голова Державного агентства розвитку туризму України, щойно затверджена після конкурсу. Саме їй доведеться миттєво включатися в скандальний процес повернення наших туристів і вирішення купи проблем. І саме цю красиву тендітну жінку будуть проклинати і звинувачувати у всіх гріхах. Що неправильно!

У цій ситуації потрібна консолідація і нормальна інформаційна підтримка. Без істерик і традиційної ненависті.

Ми звернулися до пані Мар’яни Олеськів питанням – чим допомогти? Попросила поширити офіційну інформацію, що і робимо, закликаючи до того інших журналістів.

Туристичним операторам

Звернення

Голови Державного агентства розвитку туризму України

У зв’язку з рішенням Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 13 березня 2020 року.

Звертаємось до всіх українських туристичних операторів з вимогою залишатись відповідальними щодо своїх зобов’язань перед клієнтами і піклуватись про здоров’я громадян України.

Рекомендуємо суб’єктам туроператорської діяльності утриматися від відправлення громадян України за кордон до періоду початку дії тимчасового обмеження перетину державного кордону для міжнародного пасажирського повітряного сполучення.

Просимо підтвердити власні зобов’язання та вжити заходів щодо вчасного повернення громадян України, яких зараз, попри усі рекомендації Міністерства закордонних справ України, Міністерства охорони здоров’я України, розпоряджень РНБО та протокольних доручень Кабінету Міністрів України, продовжували відправляти за кордон.

Таке підтвердження з вказанням назви країни, кількості груп, кількості учасників, дати повернення, пункту відправлення і виду транспорту просимо надіслати на електронну скриньку [email protected] до 10:00 16.03.2020 року.

У випадку виникнення будь яких запитань – звертайтесь на дану електронну адресу.

Наголошуємо на необхідності дотримання вимог чинного законодавства та ліцензійних умов щодо безпеки туристів, їх переміщення, збереження життя та здоров’я.

Голова Державного агентства розвитку туризму України М. ОЛЕСЬКІВ

Вже зрозуміло, що епідемія набуває загрозливого планетарного масштабу, провокуючи і глобальну економічну кризу.

Відповідно, першою страждає гуманітарна сфера. Особливо культура і туризм. Що ми нині і спостерігаємо.

-Нині наше головне завдання – забезпечити організоване повернення українських туристів! – переконана Мар’яна Олеськів, – Сподіваємося на професіоналізм і порядність туристичних операторів, авіакомпаній, транспортних фірм. Україна не кине своїх громадян!

Нам залишається сподіватися на продумані, чіткі дії уряду і всієї вертикалі влади. І на самоорганізацію і свідомість українців.

Переможемо!

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, Почесний працівник туризму України

viktor.trygub
Віктор Тригуб

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації