Зараз намагатимусь без мату. Хоч стриматись важко. Тому порахую до 10 і напишу невеликий вступ.

Я народився і виріс в селі, а всі мої родичі до n-го коліна працювали "коло землі". А, як відомо, хто паше, на тому і їздять. Це я до того, що селянство в нас завжди любили "нагнути".

За примітивніших часів - кріпацтво, за союзу - паспорти не видавали, а за новітньої української історії позбавили конституційного права розпоряджатись приватною власністю - земельними паями.

"Душу і землю не продають" - пафосно заявив якийсь креативний мудак із міста. А давайте так: "квартиру і душу не продають", "машину і душу не продають". Не будемо дискримінувати громадян за майновою ознакою, адже всі ми рівні перед законом.

А найбільше бісить те, що право розпоряджатись майном селян, вирішують і схвалюють в своїй більшості ті, хто до нього жодного відношення немає.

От і наша вічно друга на політичній дистанції Юля вчора заявила: "Ми захистили національний скарб - українську землю! Парламент ухвалив закон про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі." https://www.facebook.com/YuliaTymoshenko/posts/209...

Ви не землю захистили, ви мільйони людей в 21 столітті перевели у другий сорт, позбавивши їх права на повноцінне володіння приватною власністю.

Якщо б ви хотіли захистити землю і права селян - то потрібно починати законодавчу та інституційну підготовку до запровадження ринку землі, а не в сотий раз мораторій продовжувати.

P.S. Не маю прямого "шкурного" інтересу в темі, не є власником земельного паю і, сподіваюсь, найближчими десятиліттями таке право не успадкую.

vitalij.kudlak
Віталій Кудлак

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації