Ризикну спростувати поширене твердження, що критичне мислення це добре. Можливо в теорії це так, але для конкретного носія, особливо в теперішній час, воно нічого крім проблем перенести не може.

Здається більшість українців увірували, що почалась остання битва добра і зла. Виборці перетворюються на адептів та фанатів. Опоненти стають ворогами. Обидва протиборчих табори вже скоро почнуть канонізувати своїх кандидатів.

Але крім двох ворогуючих сторін, позначимо їх умовно По і Зе, є ще третя різношерстна група українців. Туди входять ті, хто з різних причин «забили» на вибори, а також ті, хто не визначився і пробує розібратись в ситуації. От саме останні бісять практично всіх. І на це є ряд вагомих причин.

  • Вони сумніваються, що в разі програшу того чи іншого кандидата, настане кінець світу в окремо взятій державі. Щось там блеють про парламентсько-президентську республіку та громадянське суспільство
  • Вони задають питання. Причому обом сторонам. Замість того, щоб обрати когось одного і увірувати.
  • Вони намагаються спростовувати фейки і виступають за обґрунтовану критику та «чисту» інформацію. Не розуміють убогі, що на війні всі засоби підходящі.

Цей перелік можна було б продовжити, але наявних пунктів цілком достатньо, щоб одні їх назвали порохоботами та корупціонерами, а інші зебілами та малоросами.

Все це викликає непереборне бажання написати в бюлетені «йдіть у ср@ку», але в останній момент думаєш, що там ми буваємо всією країною регулярно. Пора вже звідти вибиратись. Тому знову намагаєшся думати, аналізувати та задавати питання.
vitalij.kudlak
Віталій Кудлак

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації