У військовому сенсі 2017 рік став більш активним, ніж попередни два. І хоча ВР чітко визнала агресора, а Президент і уряд постійно роблят відповідни політични заяви - обсяг торгівлі з Росією значно збільшився.

Детальніше розглянемо офіційну статистику.

Торгівля з агресором.

Загалом торгівля з РФ зросла на 29% за 17 рік. На 37% теперь більш Росія поставляє товари в Україну, і на 12% Україна збільшила експорт до агресора. Цікаво, що темп росту торгівлі з РФ майже тій самі що, ми маємо з Евросоюзом - 26% у 17 році.

Обсяг транзиту газу з РФ зріс на 13%.
Поставка вуглю досягала до 1.2 млрд доларів. Поставка нефтепродуктів з Росії (з урахуванням транзиту з Білорусі) склала 2.8 млрд доларів.

Всього обсягі офіційної торгівлі досягли 5.5 млрд доларів. Звісно не офіційно, ми торгуємо ще більше.

Окупаціонній бізнес досить спокійно працює у сферах рітейлу, банківської сфері, представляє різни послуги, виводячи прибуткі до країни агресора.

Владимир путин особісто привітав зусилля нашого уряду, як знак укріплення відносин! Він добавив, что після рішення проблем на Домбасі, що відбудеться рано чи пізно, міждержавні відносині з Росією відновляться!

Війна з агресором
На цій час, вже більш 10 тіс людей офіційно загинуло у конфлікті за останні роки.
Приблизно кожніх 3 дня гине один військовий, і приблизно 3 отримують поранення.
Обсе зафіксовано ріст огневих контактів до 400 тіс у 2017, з порівняно 320 тіс. у 2016 році.
За 17 рік зросла кількість випадків використання забороненої зброї до 4100 разів. У 2016 це було ліше 3100 разів.

Загалом інтенсивность протистояння виросла на 25%, і це було одним з аргументів України при наданні додаткової військової допомоги від наших партнерів, в тому чісли летальної зброї.

Зараз можно по-різному інтерпретувати очевидне протиріччя. Але, у історії мало прикладів, колі воюючи і торгуючи одночасно, можно виграти.

Рф могло би повністю легко заборонити торгівлю з свого боку, але це відповідає іх стратегії гибридної воїни, і дає додаткові аргументи для спілкування з Західом.

На жаль, наші "еліти" цього, або не розуміють, або отримають прибутки з цією сумнівної можливісти.

В підручниках історії, це буде брудної плямою на прапори нашої майбутньої перемогі.

Гавриш Володимир - учасник «Революції Гідності», доброволець батальйону «Золоті Ворота», глава адміністрації району в команді М. Саакашвілі в одеській області, активіст партії «Рух Нових Сил»

https://www.facebook.com/volodimir.gavrish



volodimir.gavrish
Володимир Гавриш

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації