site.ua
член клубу

Президент Зеленський якось запевняв загал, що корупції у владі більше немає. Її мовляв перемогли. Насправді корупція квітне, змінивши забарвлення на зелене. Боротьба з цим явищем за нової влади припинилась, на цьому поприщі все тихо й спокійно – як на цвинтарі.

А неспокійні журналісти “копають”. Нещодавно “Схеми” провели розслідування. З’ясувалось, що державну енергогенеруючу компанію “Центренерго” за півроку обдерли як липку. В 2017 році компанія приносила прибуток близько 2 млрд. грн. На кінець 2019 вона фінішувала з такою ж цифрою в 2 млрд. грн., тільки в мінус, тобто зі збитками.

Дельту в 4 млрд. грн. присвоїли компанії, пов’язані з олігархом Коломойським. А все через постачання до “Центренерго” вугілля й газу за цінами вище ринкових. Журналісти оприлюднили назви компаній, задіяних у цих схемах – “Рекорд систем”, “Синтез ойл”, “Юнайтед енерджи”. Копаючи далі, журналісти довідались, що за цими компаніями стоять ряд офшорів з Кіпру. Без дахування влади на найвищому рівні такими махінаціями займатись не можливо.

Наведу ще ряд прикладів корупції Зе-влади. Так, держкомпанія “Укрнафта”, співвласником якої є той-таки Коломойський, 13 квітня в карантин підписала мирові угоди з 5 компаніями з орбіти групи “Приват” щодо кейсу передачі безоплатно сирої нафти на суму 7,6 млрд. грн. В нас настав комунізм чи як? Без схвалення найвищої влади така “благодійність” є неможливою.

Давайте згадаймо інші “етапи великого шляху”, що подолала влада за рік свого кермування:

  • 18 жовтня засвітилась переписка нардепа-слуги Медяника, який прагнув “вирішити” якісь питання з прокуратурою.
  • 24 жовтня НАБУ й САП почали провадження щодо факту можливого отримання 11 депутатами-слугами хабарів від нардепа Яценка.
  • 20 листопада НАБУ почало провадження щодо фактів “сірих” зарплат в лавах слуг народу.
  • 2 грудня вся країна чула розмови нардепа Юзіка (Корявченкова) з поліцією Кривого Рогу щодо пропозицій спільної неправомірної співпраці.
  • 12 грудня нардеп Дубінський попався на лобіюванні тютюнових поправок на користь свого колеги по фракції Холодова.
  • 22 грудня під назвою “Офшорний президент” вийшло розслідування журналістів “Прямого” каналу.
  • 8 січня виявилось, що нардеп Герус лобіював законопроект який дозволяє імпорт електрики з РФ.
  • 23 січня нардеп від слуг Павліш вів переписку про дерибан грошей мінохорониздоров’я.
  • 4 березня звільнений міністр фінансів Уманський заявляє про кричущі факти зловживань в Податковій службі.
  • 29 березня нардеп Лерос публікує відеозапис, де брат голови Офісу президента Єрмака продає посади в органах влади.
Далі чекаємо від “Схем” та інших неспокійних журналістів прізвище високопосадовців, які причетні до зазначеної корупції, зокрема до розкрадань в “Ценренерго”. Припускаю, що це прізвище на Зе починається і на повний капець закінчується.
volodymyr.manko
Volodymyr Manko

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації