site.ua
член клубу

Віруючим християнам читати з обережністю.

Ми стаємо свідками грандіозної події. Патріарх Варфоломій та Президент Порошенко масивними кованими ножицями перерізають одну з останніх пуповин, що з'єднує український організм з організмом химерної істоти, в яку останні роки перетворилась Росія.

Україна вперше в житті здобуває автокефалію. Нашу церкву більше не називатимуть розкольниками, а московські попи ризикують втратити великий шматок багатого українського церковного пирога Що ж до російського режиму, то він випускає з рук ще один важіль впливу на нашу державу.

Чому ж радіти треба обережно?

А тому що на дворі 21 століття.

Якщо опустити політичну складову, то церковна боротьба за місце під сонцем нагадує хрестові походи, інквізицію, або ж іконоборство. Тобто у 2018 році відбуваються по суті середньовічні процеси.

Світова наука готує польоти на Марс, а ми з інтересом спостерігаємо за церковною "Санта Барбарою".

Початок третього тисячоліття може стати в Європі і не тільки в Європі періодом атеїзму. В Ісландії, наприклад, соціологічні дослідження показують, що майже 100% тамтешньої молоді не вірять в бога. На цьому тлі сварка бородатих дядьків у карнавальних костюмах виглядає трагікомічно.

Карикатурно в наш час сприймається непомірне прагнення священників до розкоші, силові захоплення землі під будівництво храмів, метання анафем, прагнення духовенства примазатись до різного штибу можновладців, або ж освячення зброї й космічних ракет. Та й, коли мужик цілує мужику руку - теж якось…

Християнські церкви та громади структури консервативні - інакше і бути не може, але і на їх тлі православна течія християнства виглядає ультраархаїчною.

Висловлю свою суб'єктивну думку: релігійні організації, які не змінюються синхронно з розвитком суспільства - приречені втрачати своїх адептів.

Тому радійте обережно - християнський бог не дуже любить щасливих людей.

PS: Якщо образив чиїсь почуття - перепрошую. Не хотів.

voryol
Volodimir Ryba

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації