site.ua
член клубу

Маю, панове, грішок - іноді дивлюся російські серіали.

Якщо бути відвертими, хороших серіалів за порєбриком досить багато, особливо комедійних.

Один з таких - серіал “Ольга”. Він розказує “про тяжкую долю руской женщіни”, розказує з гумором. Сама женщіна - одинока, має дочку, яка в ранньому віці залетіла, має сина кавказця, має батька запійного алкаша та сестру шалаву. Коротше, звичайна російська сім'я показана майже без прикрас.

Але третій сезон став особливим. Там вперше фігурує апалчєнєц.

Якщо точніше, в російському кіно вже показували і зелених чоловічків і гордий народ Донбасу, і добровольців, які захищають російськомовне населення, але все це було у відверто пропагандистських фільмах та серіалах.

В іншому кіно тема війни на Донбасі, або анексії Криму проскакувала тільки мимохідь. Наприклад у фільмі “Свадьба 2” один з героїв каже про свою обраницю: “она как Крым, будет либо моей, либо ничьей”.

В серіалі “Ольга” з'являється натуральний апалчєнєц, якого грає актор відомий по серіалу “Бригада” колишній киянин Павєл Майков.

Серіал вийшов на телеканалі ТНТ, який позиціонує себе як аполітичний і де основний контингент створюють колишні квнщики (Мартіросян, Слєпаков, Галустян, Харламов) та креативні євреї.

Треба віддати їм належне, апалчєнца Жору показано там з іронією. Він бідний, ходить з масним волоссям та в тільняшці, а головне - з протезом. Жора, як і належить апалчєнцу - бидло. Він захаращує своїм барахлом спільний коридор, ставить на лічильник батька головної героїні, що псує його протез. В четвертій серії апалчєнєц обзиває пенсіонера хохлом та перданчуком й конфісковує його холодильник. Дочка Жори регулярно краде товари в маркетах.

Ви спитаєте, до чого я це все написав?

А до того, що цей період історії Федерації приречений все частіше з'являтись у різного роду контенті, а російський обиватель на цей контент буде реагувати. Ця реакція покаже реальне ставлення московитів до подій, що відбуваються в їх країні останні роки. А ми після цього зробимо висновки.

PS: Продивився тільки чотири серії, після перегляду продовження можу змінити свою думку.

voryol
Volodimir Ryba

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації