site.ua
член клубу

В певний період часу чи не кожна людина задумується над сенсом свого життя. Після довгих або недовгих роздумів як правило цей самий сенс і визначається. З роками життєве покликання може залишатися сталим, корегуватись, або ж взагалі кардинально змінитися.

Якщо провести опитування і визначити перелік найпопулярніших цілей, заради яких люди живуть, то багатство буде на одному з останніх місць. Тому що гроші - це засіб досягнення цілей, робити їх сенсом свого життя - абсурд.

Ви ніколи не задавали собі питання - що б я робив аби мав мільйон або мільярд доларів. Задавали, впевнений задавали. І кожен точно знає відповідь.

Серед нас живуть люди, які щодня відповідають на це питання на практиці.

Я незнайомий з жодним українським олігархом і сприймаю їх діяльність виключно через ЗМІ, але складаються враження - якраз вони живуть заради грошей. Причому ці гроші треба якось забрати у держави, тобто у і так небагато народу.

Українські олігархи особливі:

  • Вони при всіх можливостях не принясить країні в якій народились та живуть жодної користі.
  • Зовсім навпаки, головний спосіб їх заробітку - грабунок своєї батьківщини (офшори, відкати, спекуляція, тендери, різноманітні схеми).
  • Вони володіють заводами, фабриками та іншими підприємствами до побудови яких не мають жодного стосунку.
  • Вони майстри інтриг та маніпуляцій, і такі дії часто направлені на колег по олігархічному цеху.
  • Крім грошей вони шалено прагнуть влади, а влада потрібна знову ж таки для ще більшого збагачення. Зараз майже всі політичні сили мають такого покровителя.
  • При всіх можливостях олігархи особисто в політику йдуть рідко, адже народ асоціює політика з процесами, що відбуваються в країні, а відповідальності діячі комерційного фронту не люблять.
  • Більшість олігархів, як не парадоксально є людьми радянської епохи, вони вихідці з бравих комсомольців, що нарешті побудували самі для себе комунізм.
  • Самоствердижуються наші олігархи в основному через фінансування спорту, але на певному етапі прагнення заробляти бере своє і вони розчаровуються у своїй іграшці.
  • Значна частина олігархів не є етнічними українцями.
  • Не дивлячись на постійне прагнення деолігархізації, більшість українців обрали нового президента, якого пов'язують з одіозним олігархом.

До чого я це все написав?

Майже у всіх країнах є мільйонери або мільярдери, але вони заробили капітал завдяки якомусь геніальному винаходу, ідеї або продукту який отримав попит серед людей і дозволив автору розбагатіти. Тепер назвіть мені хоч один продукт, який придумали наші олігархи… Я не згадав жодного.

Є ще одна риса, що відрізняє їхніх від наших. Багаті люди на заході часто вкладають гроші у щось, чого дуже потребує суспільство. Наприклад вони фінансують науку, медицину, екологічні проекти, будують соціальні заклади. Західні товстосуми нерідко віддають частину свого капіталу на доброчинність. А що наші? А наші витрачають бабло на ручних політиків або на заокеанських футболістів.

Чи не пора подумати про душу, шановні українські хазяї життя?


Я не олігарх, тому підтримай автора: картка Приватбанк 4149 4993 4061 8014

voryol
Volodimir Ryba

Коментарі доступні тільки зареєстрованим користувачам

вхід / реєстрація

Рекомендації